Εμείς στα meetings τρώμε. Κυρίως τρώμε. Αλλά όταν η συζήτηση τραβάει σε ώρες και έξω αρχίζει να νυχτώνει πάντα κάποιος προτείνει να πιούμε κάτι. Αυτό το κάτι είναι ΜΠΥΡΑ.

IMG_3891 (Custom)

Στο προχτεσινό meeting δοκιμάσαμε την Αλφα Weiss της Αθηναικής Ζυθοποιίας και ενώ μας ενθουσίασε η γεύση της ψάξαμε περισσότερα για την ελληνική βερσιόν της Weiss. Και δες τι μάθαμε:

Σχεδόν 3000 έλληνες παραγωγοί κιθαριού έχουν δώσει από το 2008 μέχρι σήμερα παραπάνω από 200 τόνους από υψηλής ποιότητας κριθάρι για την παραγωγή μπύρας. Το διαβάσαμε και σκεφτήκαμε χαρούμενους αγρότες ανα την ελλάδα να θερίζουν και μετά να ανοίγουν και μια παγωμένη μπύρα φτιαγμένη από 100% ελληνικό κριθάρι. 235,000 στρέμματα γης καλλιεργούνται για την παραγωγή 12 διαφορετικών ειδών μπύρας. Καταλαβαίνεις πως πάει ”γουλιά και χαμόγελο για τους έλληνες παραγωγούς”

IMG_3887 (Custom)

IMG_3883 (Custom)

Μετά την αναζήτηση της προέλευσης της μπύρας που πίναμε και των υπέροχων στοιχείων που ανακαλύψαμε πιάσαμε τις ξανά συζητήσεις για μόδα και ομορφιά λίγο πιο ήσυχες ότι απο εδώ και στο εξής πως κάποιοι εκεί έξω ασχολούνται σοβαρά με την παραγωγή ωραίας ελληνικής μπύρας με στήριξη στην ελληνική επαρχία.

IMG_3896 (Custom)

Εμείς ξανά στις φούστες και στα αρώματα μας. Εμφανώς πιο ευτυχισμένες από πριν.

IMG_3902 (Custom)

Αλφα Weiss: Με πλούσια, βελούδινη γεύση με νότες φρούτων, έντονα αρωματικό χαρακτήρα, ήπια πικράδα και επίγευση μαγιάς. 

Φωτογραφίες: Κατερίνα Ετέρη Τοσουνίδη