Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για να φτιάξεις τις δικές σου μπάρες σοκολάτας με bourbon και pecan. 

Τι θα χρειαστείς: 

Για τη ζύμη:

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γρ ανάλατο βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους

¼ φλιτζάνι ζάχαρη

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα pecan

5 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Για τη γέμιση:

2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 ½ φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού

4 αυγά

1 κουταλιά της σούπας μπέρμπον ή ουίσκι

1 ½ pecan ψιλοκομμένο

4 ουγγιές γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Πώς θα το φτιάξεις: 

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώσε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Για την κρούστα: Ανακάτεψε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με μίξερ ή μίξερ χειρός. Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα pecan και το παγωμένο νερό μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται κολλώδες.

Πίεσε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού. Ψήσε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.

Για τη γέμιση:

Ανακάτεψε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε το σιρόπι καλαμποκιού, τα αυγά και το αλκοόλ και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τα pecan και τη σοκολάτα. Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης πάνω από τη ζύμη.

Ψήσε για 30-35 λεπτά. Άφησέ το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψεις.