Στη λίστα με τα πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορεί να συμβούν σε ένα τέλειο make up look είναι οι μουτζούρες από μάσκαρα στα βλέφαρα. Ναι ναι, έχει τύχει σε όλες μας να μουτζουρώσουμε ένα τέλειο eyelook ή ακόμα και να το καταστρέψουμε τελείως.

Βρήκαμε τη λύση για να το αποφύγεις!

Παρακάτω σου έχουμε δυο τέλεια tips για να διορθώσεις τις μουτζούρες, αλλά και για να απλώσεις μάσκαρα χωρίς να λερωθείς.

Πως να απομακρύνεις τις μουτζούρες

Πάρε μια βαθιά ανάσα και ακολούθησε τα βήματα για να σώσουμε το eyelook σου.

Τι θα χρειαστείς

  • Ένα λεπτό πινέλο με γωνία (angled ) ή μια μπατονέτα
  • Προϊόν ντεμακιγιάζ
  • Σκιά ματιών για μικρό διορθώσεις

Βήμα 1ο: Άφησε το να στεγνώσει

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν μουτζουρωθείς με μάσκαρα, είναι να προσπαθήσεις αμέσως να τη σκουπίσεις. Τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, γι’ αυτό άφησε τη να στεγνώσει πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να διορθώσεις τη «ζημιά».

Βήμα 2ο: Πάρε το εργαλείο σου

Για να αφαιρέσεις τη μάσκαρα χωρίς να καταστρέψεις το μακιγιάζ σου και να χρειαστεί να ξεκινήσεις από την αρχή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο ακριβείας. Αυτό μπορεί να είναι ένα λεπτό, γωνιακό πινέλο concealer ή χειλιών ή μια μπατονέτα, που θα σου επιτρέψει να αφαιρέσεις τη μάσκαρα χωρίς να αφαιρέσεις πάρα πολύ από το μακιγιάζ σου γύρω από τη μουτζούρα. Μια μπατονέτα ωστόσο μπορεί να σου αφήσει ένα κενό.

Βήμα 3ο: Απομάκρυνε προσεχτικά

Βούτα το εργαλείο που επέλεξες στο προϊόν ντεμακιγιάζ και απομάκρυνε τις μουτζούρες με προσοχή, μέχρι να μη τις βλέπεις.

Βήμα 4ο: Μικρό διορθώσεις

Στην ιδανική περίπτωση, δεν θα έχεις πολλά να κάνεις χάρη στην ακριβή τεχνική αφαίρεσης, αλλά εάν παρατηρήσεις μια μικρή περιοχή που χρειάζεται λίγη σκιά ματιών, πάρε ένα καθαρό μικρό πινέλο και επιδιόρθωσε όπου χρειάζεται.

Πως να απλώσεις μάσκαρα χωρίς να μουτζουρωθείς

Τώρα που ξέρεις πώς να διορθώσεις τις μουτζούρες από μάσκαρα στα βλέφαρά σου, πιθανότατα θα θέλεις να μάθεις πώς να αποφύγεις αυτό το απρόοπτο. Δες πώς μπορείς να εφαρμόσεις μάσκαρα – χωρίς να μουτζουρωθείς.

Τι θα χρειαστείς

Επαγγελματική ή χρεωστική κάρτα

Την αγαπημένη σου μάσκαρα

Βήμα 1ο: Τοποθέτησε την κάρτα σου

Πριν από την εφαρμογή της μάσκαρα, θα πρέπει να πάρεις μια κάρτα – μπορεί να είναι μια πιστωτική κάρτα, μια επαγγελματική κάρτα ή οποιαδήποτε κάρτα έχεις στη διάθεσή σου. Τοποθέτησε τη πίσω από τις βλεφαρίδες σου, όσο πιο κοντά στις ρίζες γίνεται. Αυτό θα είναι το διαχωριστικό μεταξύ της μάσκαρα και του βλεφάρου.

Βήμα 2ο: Εφάρμοσε τη μάσκαρα σου

Κρατώντας την κάρτα με το ένα χέρι, χρησιμοποίησε το ελεύθερο χέρι σου για να εφαρμόσεις τη μάσκαρα όπως θα έκανες κανονικά. Πάρε το χρόνο σου – δεν υπάρχει βιασύνη! Τα λάθη με μάσκαρα προκαλούνται συνήθως από βιασύνη. Ευτυχώς, αν σου ξεφύγει το βουρτσάκι κατά την εφαρμογή, η κάρτα θα αποτρέψει τις μουτζούρες.

Βήμα 3ο: Περίμενε

Μιλώντας για βιασύνη, αν βιαστείς να συνεχίσεις το μακιγιάζ σου χωρίς να στεγνώσει καλά η μάσκαρα θα μουτζουρωθείς. Αντ ‘αυτού, άφησε την κάρτα στη θέση της και δώστε στη φόρμουλα ένα λεπτό για να στεγνώσει πλήρως. Εάν αφαιρέσεις την κάρτα πολύ νωρίς και η φόρμουλα είναι υγρή, μπορεί να καταλήξει στα βλέφαρα ή ακόμα και κάτω από τα φρύδια σου.

Extra tip: Αυτό το κόλπο μπορεί να εφαρμοστεί και στις κάτω βλεφαρίδες, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

featured photo: Twenty20 Stock Gallery @JulieK