Ο Zachery Dereniowski, είναι φοιτητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ και motivational speaker.

Ο 28χρονος χρησιμοποιεί τις -εξαιρετικά- δημοφιλής πλατφόρμες του TikTok και Instagram για να δημιουργήσει εκπαιδευτικά βίντεο που αφορούν το άγχος και την ψυχική υγεία γενικότερα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@mdmotivator)

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Zachery Dereniowski δημιούργησε ένα βίντεο αποκαλύπτοντας  αυτό που θα ήθελε «να γνωρίζουν οι άνθρωποι χωρίς άγχος» για τους ανθρώπους που πάσχουν από κάποια αγχώδη διαταραχή.

Το πρώτο πράγμα που ανέφερε ότι θα ήθελε να γνωρίζουν οι άνθρωποι είναι ότι «το άγχος δεν είναι κάτι που μπορούμε επιλεκτικά να ενεργοποιήσουμε και να απενεργοποιήσουμε».

Είπε ότι τα άτομα χωρίς άγχος θα πρέπει επίσης να προσπαθήσουν να θυμούνται ότι όταν τα άτομα με άγχος πρέπει να ακυρώσουν τα σχέδια που έχουν μαζί με άλλους, δεν απογοητεύουν μόνο εκείνους, αλλά και τον εαυτό τους.

«Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακυρώνουν σχέδια, αλλά μερικές φορές πρέπει να το κάνουν», είπε ο Zachery Dereniowski μεταξύ άλλων.

«Το άγχος δεν είναι «απλώς μια ανησυχία», πρόσθεσε ο 28χρονος φοιτητής ιατρικής. «Και το να σου λένε να χαλαρώσεις δεν βοηθάει γενικά κανέναν».

Πρόσφατα, ο 28χρονος motivational speaker δημιούργησε ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος έκλεισε τα μάτια του αφού πρώτα άπλωσε μπροστά του πολλά λουλούδια. Στα χέρια του κρατούσε μία πινακίδα που έγραφε:

«Αν κάποιος σε κάνει να μην νιώθεις αρκετός, πάρε ένα λουλούδι και πάρε κι εμένα μία αγκαλιά», φροντίζοντας να υπενθυμίσει πως οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να ακούσουμε ότι έχουμε την αγάπη και την υποστήριξη των άλλων ανθρώπων, ανεξάρτητα από το τι αντιμετωπίζουν οι ίδιοι.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@mdmotivator)

Τη διαφορά εν τέλει μπορούμε να την κάνουμε εμείς οι ίδιοι, δείχνοντας κατανόηση στους άλλους και ενσυναίσθηση.

It’s ok not to be ok… Δεν είσαι μόνη. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.