“Ονομάζομαι Ντάρια Γούτου και διδάσκω γιόγκα σε ενήλικες και παιδιά. Είμαι περήφανη μητέρα δύο αγοριών, του Ιάσωνα και του Φίλιππου και εξίσου περήφανη μαμά της Ζαίρας, ενός κουφού dogo argentino. Αγαπώ πολύ τα σπορ. Αθλούμαι από πολύ μικρή ηλικία. Λατρεύω τα ζώα, τη φύση, τη θάλασσα, τα ταξίδια και έχω έρωτα με τα άλογα.”

Αυτή είναι η Ντάρια aka @dariayoga και παρακάτω θα ανακαλύψεις όση έμπνευση θες για την πρωινή της ρουτίνα.

2. Τι ώρα περίπου ξυπνάς το πρωί και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις σηκωθείς;

Μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς. Ξυπνάω περίπου στις 6 και το πρώτο πράγμα που κάνω όσο είμαι στο κρεβάτι είναι να πάρω μερικές βαθιές αναπνοές ώστε να γίνω πιο συνειδητή.

3. Τι έχεις πάντα πάνω στο κομοδίνο σου;

Έχω πάντα νερό, το βιβλίο μου και μία κρέμα χεριών.

4. Τρως πρωινό ή έναν καφέ στο χέρι και έφυγες;

Κάποιες φορές τρώω πρωινό και άλλες πίνω απλά έναν καφέ και τρώω πιο αργά το πρωινό μου. Αυτό συμβαίνει συνήθως τις μέρες που κάνω νωρίς το πρωί την πρακτική μου.

5. Περιέγραψε μας ένα τυπικό πρωινό σου. Τι κάνεις από την ώρα που ξυπνάς μέχρι τι μεσημέρι;

Αυτό που κάνω συνήθως μεσοβδόμαδα είναι να ξυπνήσω στις 6 το πρωί. Αφού κάνω τις αναπνοές μου και πριν ξυπνήσουν όλοι φτιάχνω έναν ελληνικό καφέ για μένα, ετοιμάζω το πρωινό των παιδιών και το κολατσιό τους για το σχολείο και πηγαίνω να τα ξυπνήσω. Βάζω φαγητό στη Ζαίρα και ύστερα κάνουμε μαζί τον πρωινό μας περίπατο. Στις 7.30 πρέπει να είμαι πίσω γιατί έχω το πρώτο μάθημα της ημέρας και συνεχίζω με μαθήματα μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι. Ύστερα μαγειρεύω (αν δεν το έχω κάνει από το βράδυ) κάνοντας παράλληλα και τον προγραμματισμό των μαθημάτων, των retreats και των workshops που διοργανώνω μέχρι να έρθει η ώρα να πάω να πάρω τα παιδιά μου από το σχολείο.

6. Kαι το beauty routine σου; Τι περιλαμβάνει;

Το πρωί καθαρίζω το πρόσωπό μου με κάποιο προϊόν. Μετά βάζω ορό, κρέμα, αντιηλιακό και μια κρέμα ματιών. Το βράδυ καθαρίζω πάντα το πρόσωπό μου και βάζω εναλλάξ retinol ή ορό νυκτός ακολουθώντας μια παρόμοια κατάσταση και στο σώμα. Προσπαθώ να διατηρώ ενυδατωμένα το πρόσωπο και το σώμα μου.

7. Σε τι διαφέρουν τα δικά σου πρωινά του Σαββατοκύριακου από αυτά των άλλων ημερών;

Η μόνη διαφορά που έχουν τα Σαββατοκύριακα είναι ο χρόνος που αφιερώνω σε μένα. Κάνω την πρακτική μου νωρίς το πρωί (γιόγκα, διαλογισμό και αναπνοές) που το προτιμώ αντί οποιασδήποτε άλλης ώρας μέσα στη μέρα. Επίσης υπάρχουν φορές που πρώτα πάω για τρέξιμο και μετά κάνω την πρακτική μου. Το Σαββατοκύριακο, επίσης, διαφέρει το πρωινό μου. Δηλαδή αντί να φάω φρούτα με λίγο ταχίνι ή γιαούρτι με ξηρούς καρπούς που τα προτιμώ μεσοβδόμαδα, το ΣΚ ετοιμάζω κάτι πιο comfort όπως avocado & egg toast bread ή φτιάχνω ένα σμούθι πρωτεΐνης με διάφορα φρούτα και βρώμη.

8. Προετοιμάζεσαι για την ημέρα από το προηγούμενο βράδυ;

Για μένα η μέρα προετοιμασίας είναι η Κυριακή, όπου καταγράφω στο ημερολόγιό μου όλες τις δουλειές και τις υποχρεώσεις μου συνολικά για όλη τη βδομάδα. Τις καθημερινές, όταν έχω κάποιο workshop ή retreat, φροντίζω το προηγούμενο βράδυ να ετοιμάσω τις πρακτικές και τη ροή που θα ακολουθήσω. Τις πιο νορμάλ ημέρες διαμορφώνω τις πρακτικές των μαθημάτων μου για την επόμενη μέρα, μαγειρεύω και περνάω χρόνο με την οικογένειά μου.

9. Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να βελτιώσεις στην πρωινή σου ρουτίνα;

Να έχω περισσότερο χρόνο με τον εαυτό μου και να μην τα κάνω όλα υπό πίεση. Ιδανικά θα ήθελα να ξεκινώ τη δουλειά μου λίγο πιο αργά και να έχω χρόνο το πρωί να κάνω πράγματα για μένα.

10. Έχεις κάποιο tip για ευχάριστο πρωινό ξύπνημα;

Να μένουμε για λίγο στο κρεβάτι και να μην πεταγόμαστε μόλις ανοίγουμε τα μάτια μας. Να παίρνουμε βαθιές ανάσες, να κάνουμε μια θετική σκέψη και να νιώθουμε ευγνώμονες για όσα έχουμε.