Σε ανθρώπους σαν κι εμένα, δηλαδή ΟΧΙ πρωινούς τύπους, η σκέψη και μόνο πως θα ξυπνήσω το πρωί με φουλ ενέργεια, φουλ ζωτικότητα και ζωντάνια μου προκαλούσε ναυτία. Αυτή η happy-go-lucky στάση ζωής ή νοοτροπία πως με την τσίμπλα στο μάτι θα σηκωθώ μέσα σε 3 λεπτά από τη στιγμή που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι και θα το κάνω και με χαρά μου φαίνεται εξωπραγματικό.

Δηλαδή γιατί να το κάνεις αυτό; Και κυριότερα ΠΩΣ; Εσύ δεν έχεις τελειώσει ακόμη τον δεύτερο espresso και εκείνοι έχουν βρει ήδη την τρίτη καλή ιδέα της ημέρας. Και είναι μόλις 8.

Είναι όμως όντως βήματα μπροστά από όλους εμάς;
Πώς να γίνεις πιο εύκολα πρωινός τύπος
heavenlynailssalon.com

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από ένα ζευγάρι επιδημιολόγων το 1998, απεδείχθη πως οι νυχτερινοί τύποι τόσο άντρες και γυναίκες που αναλύθηκαν όχι μόνο έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα, αλλά δεν έχουν κανένα μειονέκτημα σε σχέση με τους πρωινούς ομολόγους τους στις γνώσεις και την υγεία. Στην πραγματικότητα, μία πιο πρόσφατη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι νυχτερινοί τύποι είχαν καλύτερα αποτελέσματα και στις ρομαντικές τους σχέσεις, έχοντας περισσότερους ερωτικούς συντρόφους απ ότι οι πρωινοί.

Αφού λοιπόν όλοι εμείς οι night owls είμαστε εξίσου αν όχι πιο έξυπνοι, έχουμε καλύτερη ερωτική ζωή και είναι πιο πιθανό να έχουμε και μεγαλύτερο εισόδημα, γιατί η κοινωνία μας κάνει να θέλουμε να είμαστε πρωινοί τύποι, περισσότερο από ό, τι φροντίζουμε να παραδεχτούμε;

Αποδεικνύεται όμως ότι αυτή η τάση σου δεν είναι μόνο ένα προϊόν ζήλειας. Οι πρωινοί τύποι έχει αποδειχθεί πως είναι πιο ευτυχισμένοι. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι λιγότερο επιρρεπείς στην κατάχρηση ουσιών, δηλαδή το κάπνισμα και το αλκοόλ, και είναι επίσης λιγότερο πιθανό να είναι άπιστοι σύντροφοι.

Είναι πιο συνεργάσιμοι, ευχάριστοι, ευσυνείδητοι και πιο ενεργητικοί από τους βραδινούς, χρονοτριβούν λιγότερο, καθιστώντας τους πιο παραγωγικούς και ευκολοπροσάρμοστους στο σύνηθες εργασιακό ωράριο των 9-5. Πιθανότατα να είναι και οι υπάλληλοι του μήνα. Κάθε μήνα.

Πώς μπορείς να μεταμορφωθείς σε πρωινό τύπο

Πώς να γίνεις πιο εύκολα πρωινός τύπος
wellandgood.com

Αποφάσισε τι είναι καλό για σένα

Tι θέλεις αυτό το πρωί; Έχεις κουραστεί από το να είσαι συνεχώς κουρασμένη, να αργείς κάθε φορά  να τελειώσεις τη δουλειά; Μήπως πραγματικά έχεις σιχαθεί να είσαι σε μια συνεχής βιασύνη ή απλά θέλεις κάποιο χρόνο μακριά από προθεσμίες, παιδιά και email; Ως άνθρωποι ανταποκρινόμαστε στα κίνητρα. Έτσι εάν δεν υπάρχει κάποιο κίνητρο για να σ΄εμποδίσει να πατήσεις snooze επειδή γνωρίζεις ότι τεχνικά μπορείς να φτάσεις έγκαιρα στη δουλειά σου, τότε πιθανότατα δεν θα προσελκύσεις την αλλαγή.

Βρες μία ώρα για ύπνο, τεχνικές για να κοιμηθείς πιο εύκολα και κυριαρχήσε την τέχνη του tuning out

Όλα τα παραπάνω είναι ήδη γνωστά. Η πρόκληση; Να βρείς αποτελεσματικούς τρόπους που θα εγγυηθούν ένα άδειο αλλά βαρύ κεφάλι όταν ξαπλώσεις. Ο ύπνος συνδέεται με άπειρα οφέλη για την υγεία, κυρίως θα βοηθήσει στη συγκέντρωσή και στην παραγωγικότητά σου την επόμενη μέρα. Αποφύγε την κρεβατοκάμαρά μέχρι να είσαι έτοιμη να πέσεις για ύπνο.

Θα χρειαστεί να δώσεις προτεραιότητα στα βράδια σου για περίπου μια εβδομάδα μέχρι να δημιουργήσεις μια ρουτίνα ‘ετοιμάζομαι για ύπνο’ που να σου ταιριάζει. Μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου που θα βοηθήσουν τη ρουτίνα σου, είναι ένα ζεστό ντους, μαλακές και άνετες πυτζάμες, ένα τσάι βοτάνων (χαμομήλι, λεβάντα ή rooibos είναι τα καλύτερα), δισκία μαγνησίου, μία χαλαρωτική κρέμα με άρωμα λεβάντας, να διαβάσεις ένα πραγματικό βιβλίο -όχι οθόνες- να κάνεις stretching ή και διαλογισμό.

Πώς να γίνεις πιο εύκολα πρωινός τύπος
fastcompany.com

Ρίξε φως

Εκτός από την εξασφάλιση μιας υγιεινής δόσης βιταμίνης D, εκθέτοντας τον εαυτό σου στο φυσικό φως κάνει το βιολογικό σου ρολόι να ‘ξυπνήσει’ κάνοντας σε να είσαι σε εγρήγορση. επάνω. Αφού ξυπνήσεις, τραβήξε πίσω τις κουρτίνες για να αφήσετε να μπει το φυσικό φως. Αν είναι χειμώνας και έχει συννεφιά τότε άνοιξε το παράθυρό σου να μπει φρέσκος αέρας και να ανανεωθεί ο χώρος ενώ άνοιξε τα φώτα για να αναγκάσεις το σώμα σου να ξυπνήσει. Τώρα αν μετά από όλα αυτά τα χρήσιμα tips και τις επιστημονικές έρευνες εσύ ήσουν, είσαι και θα είσαι ορκισμένη νυχτερινή τύπισσα, είμαστε μαζί σου.  You do you. Δες επίσης: 4 τρόποι να καταφέρεις να κοιμηθείς το βράδυ πριν από το γάμο σου
featured image: heavenlynailssalon.com