Πόσες φορές μετά από μια κουραστική μέρα, γεμάτη υποχρεώσεις και στρες, έχουμε βρει συντροφιά σε ένα ποτήρι κρασί ή ένα ποτό, προκειμένου να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε πιο εύκολα;

Βέβαια στην πλειοψηφία τους, αυτές οι φορές, δεν καταλήγουν ποτέ μόνο με ένα ποτηράκι, αντίθετα προσπαθούμε να εκτονώσουμε όλη μας την πίεση και το άγχος στο αλκοόλ, με αποτέλεσμα το ένα ποτηράκι να γίνεται δύο και η επόμενη ημέρα να μας βρίσκει με έναν ελαφρύ πονοκέφαλο και σακούλες κάτω από τα μάτια.

Αν λοιπόν η μέρα σου ναι μεν είναι πιεστική και δύσκολη, αλλά το αλκοόλ δεν σε συναρπάζει ως ιδέα, σου έχουμε την ιδανική λύση. Το Moon Milk, αποτελεί την καλύτερη λύση για τον ύπνο που επιθυμείς. Το Moon Milk είναι ένα ρόφημα με βάση το ζεστό γάλα με μέλι, μπαχαρικά, βότανα και μυρωδικά. Σε διάφορες χώρες το συγκεκριμένο ρόφημα κάνει πάταγο εδώ και χρόνια, πολλοί μάλιστα είναι εκείνοι που το έχουν ως βασικό ρόφημα ακόμη και στο πρωινό τους. Ένα βότανο το οποίο συμπεριλαμβάνετε τις περισσότερες συνταγές είναι η «βιθάνια ρίζα». Η βιθάνια είναι ένα ινδικό τζίντζερ και φαίνεται πως βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους, του στρες, της κούρασης και της αυπνίας και μπορείς να τη βρεις σε όλα τα καταστήματα με μπαχαρικά και βότανα. Παρακάτω θα βρεις μία συνταγή χωρίς βιθάνια.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hazel & Cacao (@hazel_and_cacao)

Πώς θα το φτιάξεις:

Στο συγκεκριμένο ρόφημα μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε άλλο βότανο το οποίο κρίνεις εσύ πως θα βοηθούσε τον οργανισμό σου να χαλαρώσει, αρκετοί είναι εκείνοι που προτιμούν την βαλεριάνα και τη λεβάντα. Το συγκεκριμένο ρόφημα λοιπόν, σε συνδυασμό με την αγαπημένη σου χαλαρωτική μουσική, θα γίνει σίγουρα η νέα σου βραδινή συνήθεια.

2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου 1/4 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης 1/4 κεράσια φρέσκα ή κατεψυγμένα 2 κουταλιές της σούπας καρύδια 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα μπουμπούκια λεβάντας 1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά 1/8 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι ή ροζ αλάτι Ιμαλάϊων 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας Προαιρετικά για γαρνίρισμα: μπουμπούκια λεβάντας, κουρκουμά, κεράσια σε φέτες Σε έναν μπλέντερ βάλε όλα τα υλικά και δούλεψέ το καλά μέχρι να ενωθούν. Αφήστε το μείγμα για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ξαναχτύπησε για λίγο. Αν θες μπορείς να στραγγίσεις το μείγμα. Ζέστανε το γάλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε το σιρόπι σφενδάμου με το λάδι καρύδας και κλείσε τη θερμοκρασία μετά από μισό λεπτό. Σέρβιρε με λεβάντα, κουρμουμά ή άνθη χαμομηλιού.
featured photo: moonandspoonandyum.com/