Αυτή η moody blue κουζίνα θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου

Αυτή η moody blue κουζίνα θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου

Ποιος είπε πως οι κουζίνες πρέπει να έχουν μόνο φωτεινά χρώματα;

Twilight Navy, μαύρο και σκούρο γκρι. Σίγουρα δεν είναι ακριβώς η παλέτα χρωμάτων που θα περίμενε κανείς να δει στην κουζίνα σε ένα ηλιόλουστο σπίτι σε μια ακτή. Αλλά όταν η σχεδιάστρια Kelly Cook, με έδρα το Jacksonville, ανέλαβε την αναδιαμόρφωση ενός σπιτιού του 1930 μπροστά στη θάλασσα, συγκεκριμένα στην παραλία Ponte Vedra της Φλόριντα, οι προσδοκίες όλων μεταλλάχθηκαν.

"Ο ιδιοκτήτης δεν έψαχνε για μια τυπική εικόνα, ήθελε το σπίτι του να είναι διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο στην περιοχή", λέει η Cook, ιδιοκτήτρια του Orangerie Home. ''Είχαμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε out of the box. Γεγονός που καθιστά την ανακαίνιση πολύ πιο διασκεδαστική και συναρπαστική για εμάς ως σχεδιαστές''.

Η πιο μουντή και ταυτόχρονα φωτεινή επιλογή χρωμάτων

Στην κουζίνα, την τελευταία προσθήκη στη λίστα ανακαίνισης, η αποφυγή των προφανών αναφορών στα  σπίτια που είναι χτισμένα σε παράκτια περιοχή δεν σήμαινε ταυτόχρονα το να αγνοήσουν την προνομιακή τοποθεσία του σπιτιού. Αφού έμαθε ότι το Farrow & Ball's Down Pipe, ένα βαθύ γκρίζο-μπλε, ήταν το αγαπημένο χρώμα του πελάτη της, η Cook και ο σύντροφός της, ο Brian Conover, αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν στα ντουλάπια της κουζίνας. Με τους ίδιους χρωματικούς τόνους κινηθήκαν και για την οροφή και τους τοίχους. ''Όταν έχεις τα πάντα στην ίδια σκοτεινή απόχρωση, δημιουργείται ένα εφέ σκιάς. Αυτό αναγκάζει το μάτι σου να κοιτάξει έξω'', λέει η Cook. ''Το μόνο που βλέπεις είναι ο ωκεανός.''

Για την τραπεζαρία, «θέλαμε να αγκαλιάσουμε πραγματικά την αίσθηση του νερού και των κυμάτων», λέει η Cook. Η οποία εγκατέστησε προσαρμοσμένα χειροποίητα γυάλινα πάνελ σε μια αψιδωτή θέση στον πίσω τοίχο. ''Η κίνηση του γυαλιού δίνει αυτή την κυματιστή αίσθηση'', εξηγεί.

Τώρα, η κουζίνα είναι το αστέρι του σπιτιού, λέει η Cook. ''Ήταν κάτι της τελευταίας στιγμής, αλλά μερικές φορές αυτό καταλήγει να είναι το καλύτερο!''

featured photo: housebeautiful.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.