Κάποιοι άνθρωποι απολαμβάνουν να βρίσκονται σε σχέση. Τι και αν εσύ μπορεί να το βρίσκεις βαρετό; Εκείνους μπορεί να τους γεμίζει και να τους κάνει να νιώθουν ολοκληρωμένοι.

Αυτά που ακολουθούν είναι όσα δεν χρειάζεται να ακούσουν από εσένα.

«Πώς κρατάτε το ενδιαφέρον μεταξύ σας;»

Από τη στιγμή που κάποιος είναι σε σχέση, δεν σημαίνει ότι καταβάλει και προσπάθειες για να διατηρήσει το ενδιαφέρον άσβεστο. Όταν νιώθεις καλά με τον σύντροφό σου, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, η φλόγα υπάρχει.

«Είσαι τόσο νέος/νέα. Μην περιορίζεσαι σε μια σχέση.»

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Δεν θέλουμε όλοι τα ίδια πράγματα. Άλλοι απολαμβάνουν τις εφήμερες σχέσεις και τα one night stands, άλλοι όμως αποζητούν τη σιγουριά και την ασφάλεια ενός μακροχρόνιου δεσμού. Αν πιστεύουν ειδικά ότι έχουν βρει τον άνθρωπό τους, δεν νιώθουν ότι υπάρχει λόγος να ψάξουν για κάτι περαιτέρω.

«Τι κάνει το κορίτσι/αγόρι σου;»

Ειδικά αν αυτή η ερώτηση γίνεται με τόνο ειρωνικό ή συνοδεύεται με βλέμμα περιπαιχτικό.

«Οι άνθρωποι σε μακροχρόνιες σχέσεις, απομυθοποιούν ο ένας τον άλλο στην πορεία.»

Απλά να σου πούμε ότι άλλο η απομυθοποίηση και άλλο η εξοικείωση. Όταν εξοικειώνεσαι με τον άλλο δε σημαίνει ότι δεν περνάς καλά. Ίσα- ίσα νιώθεις και πιο ελεύθερος. Δεν σε νοιάζει να σε δει χωρίς μακιγιάζ, δεν τον νοιάζει να τον δεις με την παλιά του, σκισμένη φόρμα.

«Πώς μπορείς να λες ότι είναι ο ένας/η μία, αφού δεν είχες/έχεις μέτρο σύγκρισης;»

Μερικές φορές δεν χρειάζεται να έχεις μέτρο σύγκρισης. Αν έχεις βρει αυτόν που πραγματικά θέλεις, απλά το ξέρεις. Είναι αυτός/αυτή με τον οποίο/την οποία θέλεις να είσαι μαζί για κάποιον ουσιαστικό λόγο. Πέρα από επιφανειακές εντυπώσεις.

«Δεν πιστεύω στη μονογαμία.»

Ναι, οκ. Δικαίωμά σου. Αν δεν πιστεύεις ότι υπάρχει μονογαμία, κράτα το για τον εαυτό σου. Ή κάνε μια «έρευνα αγοράς» πριν βγάλεις το τελικό συμπέρασμα.

«Δεν καταντάει βαρετό;»

Αν ήταν βαρετό, δεν θα υπήρχε απλά. Για να το επιλέγουν κάποιοι άνθρωποι σημαίνει ότι έχουν ξεπεράσει το στάδιο αυτό.

«Δεν μπορεί να έχεις μόνιμη σχέση αν πρώτα δεν έχεις αποκτήσει άλλες σεξουαλικές εμπειρίες.»

Αυτό μπορεί να ισχύει για τους περισσότερους, αλλά δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλους. Οι εμπειρίες στη ζωή είναι χρήσιμες. Πράγμα, όμως, που δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία μια επιτυχημένης σχέσης. Καλά θα κάνεις, όταν μιλάς για αυτά τα πράγματα να κρατάς τη γνώμη σου για τον εαυτό σου ή τουλάχιστον να μην προσπαθείς να την επιβάλεις.

«Δεν σου λέω να έρθεις γιατί θα είμαστε όλοι/όλες singles.»

Το ότι κάποιος είναι σε μόνιμη σχέση δεν σημαίνει ότι δεν θέλει/ απαγορεύεται να βγαίνει με ανθρώπους που έχουν άλλη νοοτροπία για τις σχέσεις ή είναι από επιλογή ή όχι μόνοι τους. Όταν με κάποιους ανθρώπους είσαι δεμένος και βρίσκεστε μαζί, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι την κατάσταση στην προσωπική τους ζωή.

«Και εσύ πού ξέρεις; Μόνο μια σχέση έχεις κάνει.»

Ναι, έχει κάνει μόνο μια σχέση, αλλά μια επιτυχημένη σχέση. Πράγμα που σημαίνει ότι κάτι κάνει καλά. Και ίσως να ξέρει και καλύτερα από εσένα.

«Πρέπει να ενδιαφέρεσαι και για άλλους άντρες/ γυναίκες.»

Άνθρωποι είμαστε και αν δούμε κάποιον με όμορφα χαρακτηριστικά θα τον θαυμάσουμε. Αλλά δεν είναι απαραίτητο να νιώσουμε κάτι παραπάνω από θαυμασμό. Το να είσαι μονογαμικός δεν σημαίνει ότι είσαι και στερημένος και ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ενδώσεις στη γοητεία κάποιου άλλου.

Δες ακόμα: 7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τις γυναίκες-players


featured image: Unsplash|Scott Broome