Το όμορφο κορίτσι που έκλεψε τις εντυπώσεις και γνωρίσαμε μέσα από το χώρο του μόντελινγκ και το Next Top Model, ακούει στο όνομα Μonika Kwiecien και είναι άκρως ανανεωμένη. Σήμερα οκτώ χρόνια μετά τη μέρα που την πρωτογνωρίσαμε, μας ξανασυστήνεται ως personal trainer και αρθρογράφος στο περιοδικό Shape, ενώ συνεχίζει παράλληλα το μόντελινγκ. Η Μόνικα είναι αισιόδοξη για το μέλλον και μοιράζεται μαζί μας τους στόχους της και τα μυστικά της για διατροφή και άσκηση.

Μετά από 8 περίπου χρόνια, απ’ όταν σε γνωρίσαμε στο Next Top Model, σε βρίσκουμε σε εντελώς διαφορετική φάση αφού πλέον είσαι personal trainer αλλά και αρθρογράφος στο περιοδικό Shape. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αλλάξεις πορεία στην καριέρα σου;

 Καθημερινά έρχομαι σε επαφή με γυναίκες διαφόρων ηλικιών μέσω των social media. Εκτός από τα όμορφα μηνύματα που λαμβάνω, τα τελευταία χρόνια παρατηρούσα ότι αρκετές κοπέλες δεν είχαν μόνο την ανάγκη να μάθουν τι τρώω και με ποιό τρόπο γυμνάζομαι,  αλλά και να μου εκμυστηρευτούν πως αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές ή νιώθουν περιθωριοποιημένες από τον κοινωνικό τους περίγυρο λόγω εμφάνισης. Έτσι, αποφάσισα να βοηθήσω όσες βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση αλλά και εκείνες που επιθυμούν γενικά να μπουν σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

Έχεις κάποιο πρότυπο στη ζωή σου που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για σένα ώστε να ακολουθήσεις αυτή την αλλαγή καριέρας; Ποια ήταν η αφορμή;

 Πηγή έμπνευσης μου αποτελούν όλοι οι άνθρωποι που έχουν όνειρο να αφήσουν τον κόσμο καλύτερο απ’ ότι τον βρήκαν. Έτσι, ένιωσα την ανάγκη να προσφέρω και εγώ με την σειρά μου σε όσες περισσότερες γυναίκες μπορώ την ευκαιρία  να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους και να υιοθετήσουν έναν πιο υγιή τρόπο ζωής.

Τι ρόλο έχει η διατροφή στη ζωή μας κατά την άποψη σου;

Ο τρόπος με τον οποίο τρέφεται ένα άτομο μπορεί να επηρεάσει την υγεία, το σώμα αλλά και την ψυχολογία του. Η καλή  διατροφή ενισχύει την καλή διάθεση, την αποδοτικότητα στην εργασία, την άμυνα του οργανισμού, την ευεξία και φυσικά την εμφάνιση του σώματός μας.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που παρατηρείς ότι κάνουν οι Ελληνίδες σε σχέση με τη διατροφή τους αλλά και την άσκηση;

Το κύριο λάθος που κάνουν οι Ελληνίδες είναι να μην διοχετεύουν τα αρνητικά συναισθήματα της καθημερινότητας  σε κάποια αθλητική δραστηριότητα. Αντιθέτως, πίνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, καπνίζουν περισσότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαίες και σε συνδυασμό με το ξενύχτι καταναλώνουν συχνά junk food, το οποίο περιέχει αυξημένες ποσότητες αλατιού, ζάχαρης και έχει χαμηλή θρεπτική αξία.

Ένα άλλο μέσω που αναπτύχθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια είναι το youtube και οι γνωστοί πλέον youtubers. Θα σε ενδιέφερε να κάνεις ένα δικό σου κανάλι να αφορά το personal training;

Είναι ο επόμενος στόχος μου. Μέσω του youtube θα έχω άμεσα την ευκαιρία να αποδείξω στις γυναίκες ότι μπορούν να εκτελέσουν τα προγράμματα γυμναστικής μου οπουδήποτε, μόνο με το βάρος του σώματός τους ή με ελάχιστο εξοπλισμό εφόσον τον διαθέτουν. Κάθε πρόγραμμα θα έχει διαφορετικό προπονητικό στόχο και χρονική διάρκεια.  Επιπλέον, θέλω να συμπεριλάβω εύκολες, υγιεινές συνταγές αλλά και να φιλοξενώ διαιτολόγους, φυσιοθεραπευτές και ψυχολόγους που θα απαντούν σε εξειδικευμένες ερωτήσεις των κοριτσιών.

https://www.instagram.com/p/BdQFsn9lFs-/?taken-by=monikaskwiecien

Τι σημαίνει για σένα γυμναστική και πόσο σημαντική είναι στη ζωή μας;

Η γυμναστική και ο αθλητισμός γενικότερα είναι τρόπος ζωής για εμένα. Δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση ή την επίτευξη ενός σμιλεμένου σώματος. Είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Σε βοηθάει να θέτεις στόχους, να δοκιμάζεις τις δυνάμεις σου, την υπομονή σου, τα όρια σου, να απογοητεύεσαι, να ξαναπροσπαθείς και εν τέλη να πετυχαίνεις. Την θεωρώ απαραίτητη γιατί μέσω αυτής μπορείς να κτίσεις και να δημιουργήσεις ένα ισχυρότερο χαρακτήρα που θα σε βοηθήσει και στις υπόλοιπες πτυχές της ζωής σου.

Με τι άλλο ασχολείσαι εκτός της γυμναστική, το μόντελινγκ και το γράψιμο;

Στον ελεύθερο μου χρόνο βλέπω ταινίες ή σειρές, μου αρέσουν οι δραστηριότητες στη φύση και τα επιτραπέζια παιχνίδια.

Ως personal trainer ποίες 3 συμβουλές θα έδινες στις γυναίκες για να διατηρήσουν το σώμα τους σε καλή φυσική κατάσταση;

Να περπατάνε συχνότερα, να καταναλώνουν νερό και τσάι αντί για αναψυκτικά, να συνδυάζουν  μουσική και γυμναστική για καλύτερη απόδοση.

https://www.instagram.com/p/BXAPehbFg-f/

Ποιοι είναι οι στόχοι και τα σχέδια σου για το μέλλον;

Να δημιουργήσω το δικό μου κανάλι στο youtube, το προσωπικό μου blog, να παρακολουθώ καινούργια σεμινάρια για τον χώρο του fitness και της διατροφής, ώστε να διευρύνω συνεχώς τις γνώσεις μου και να ταξιδέυω στο εξωτερικό.