Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο έχουν συμβεί τα εξής: 1) Οι φίλες μου βρίσκονται στο δρόμο για Πάρο 2) έχω τελειώσει ένα skype meeting με τα κορίτσια στο site και σκέφτομαι σοβαρά να πνιγώ στη μπανιέρα. Ή σε κάποια φουσκωτή πισίνα, δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις. Γενικότερα εμάς που μας έφτυσε κατάμουτρα η τύχη το φετινό καλοκαίρι, μπορούμε να μαζευτούμε κάπου και να ιδρύσουμε ένα σύλλογο. Το λεγόμενο ΚΑ.ΧΩ.ΔΙ γνωστό και ως καλοκαίρι χωρίς διακοπές.

Διαφορετικά λίγο πριν την παράνοια, κατάθλιψη και ένα βήμα πριν περάσω το κατώφλι του ψυχολόγου. Ή απλά θα εύχομαι να βρέχει ολημερίς και ολονυχτίς για να περισώσω την πίκρα μου που δεν είμαι και γω σε κάποια παραλία.

Κοίτα να δεις φίλη, συντρόφισσα και συνοδοιπόρε στο μοναχικό καλοκαίρι του 2019 πριν φρικάρεις/λιποθυμήσεις και πάρεις σβάρνα τα ψυχιατρεία δες το πρώτα αλλιώς.

Αρχικά δεν χρειάζεσαι κανέναν για να πας ένα ταξίδι

Εντάξει μωρέ δε βόλεψαν οι άδειες με την παρέα σου. Έπεσαν κάτι μαχαίρια στο γραφείο για το ποιος θα πάρει την πολυπόθητη άδεια του Ιουλίου και δυστυχώς αυτός δεν ήσουν εσύ. Μπορείς ωστόσο να μαζέψεις τα πράγματά σου και να κλείσεις κάπου ένα κοντινό προορισμό. Εσύ και τα αγαπημένα σου βιβλία και η αγαπημένη σου playlist. Θα σου λείπει η παρέα σου σίγουρα, αλλά δες το σαν μια αφορμή για να χαλαρώσεις, να αδειάσεις τις σκέψεις σου και να επιστρέψεις φουλ ανανεωμένη.

Μπορείς να ζήσεις λίγες μέρες σαν τουρίστας στην πόλη σου

Σκέψου λίγο ότι όλοι θα φύγουν. Σκέψου επίσης ότι δεν σου δίνεται η ευκαιρία να κυκλοφορείς συχνά στην πόλη χωρίς να πέφτει πάνω σου κανένας. Να μπαίνεις στο μετρό με άνεση, να κάνεις ποδήλατο με άπλετο, σχεδόν ονειρικό χώρο. Και να ενημερώνεσαι για εκδηλώσεις που υπό άλλες συνθήκες θα σε άφηναν παγερά αδιάφορη. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά να απολαύσεις μια ταινία στο θερινό σινεμά της γειτονιάς σου. Ή μια βραδιά ποίησης σε ένα underground μπαρ.

Προλαβαίνεις να κάνεις μια μίνι ανακαίνιση στο χώρο σου

Να μετακινήσεις τα έπιπλα όσες φορές θέλεις χωρίς να κινδυνεύεις να περάσεις τη νύχτα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Να ψάξεις σε μικρομάγαζα την πιθανότητα να αλλάξεις διακόσμηση ή ακόμη και να βάψεις όλο το σπίτι από την αρχή με χρώματα που θα σου φτιάξουν το κέφι.

Μπορείς να ασχοληθείς με τη φυσική σου κατάσταση

Με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Μακριά από ποτά, καταχρήσεις, γεύματα σε άτσαλες ώρες και ξενύχτι που θα φορτώσει τον οργανισμό σου με κούραση και ίσως κάποια περιττά κιλά. Τη στιγμή λοιπόν που θα γυρίσουν όλοι μαυρισμένοι και φουσκωμένοι από τις ατασθαλίες, εσύ θα χαίρεσαι που το περπάτημα/τρέξιμο/γυμναστήριο σου έδωσε ό,τι σου στέρησε το φετινό καλοκαίρι. Ένα πιο όμορφο και υγιές σώμα (έστω και χωρίς πολύ μαύρισμα).

Μόλις τελειώσεις με σεμινάρια, ανακαινίσεις και αθλοπαιδείες μπορείς να οργανώσεις ένα ταξίδι το φθινόπωρο

Δεν κατάλαβα δηλαδή, γράφει κάπου πως διακοπές κάνουμε μονάχα το καλοκαίρι; Μπορείς από τώρα να ψάχνεις την παρέα που θα σε ακολουθήσει και να οργανώσεις από τα εισιτήρια μέχρι τη διαμονή σας.

Ξέρεις κάτι; Δεν είναι πάντα οι διακοπές που φέρνουν ή παίρνουν χαρά. Αλλά το πώς θα αντιμετωπίσεις τα ευτράπελα. Πώς μπορείς ή θα μπορέσεις να κάνεις πράξη το «περνώ και μόνη μου καλά». Μέχρι το επόμενο «Μαζί» που θα κάνει τη διαφορά.


featured image: Elite Daily