Τρεις στρώσεις από σκούρα σοκολάτα με άρωμα από εσπρέσο και καρύδα. Είναι μια εκδοχή του διάσημου momofuku crack pie. Χάρισε τον παράδεισο σε κάποιον που αγαπάς ή μοιράσου με το 8-10 άτομα για να γιορτάσετε την φιλία σας.

Θα χρειαστείς: 

Fudge sauce  15 γρ από 72% σκούρα σοκολάτα, θρυμματισμένη 1 κουταλιά κακάο λίγο αλάτι 2 κουταλιές γλυκόζη (50γρ) 1 κουταλιά ζάχαρη (12γρ) 2 κουταλιές κρέμα (26γρ)

Chocolate Cake Ένα στρογγυλό ταψί 110γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 300 g ζάχαρη (1 1/2 κούπες) 3 αυγά 110γρ γάλα (1/2 κούπα) 40γρ ελαιόλαδο (1/4 κούπα) 3 κουταλιές από την fudge sauce 1 κουταλιά βανίλια 1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ 155γρ (1 1/4 κούπα) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 70γρ (1/2 κούπα) κακάο 1 1/2 κουταλιά baking powder 1 1/2 κουταλιά αλάτι

Crack Coconut Filling 75γρ (2/3 κούπας) ζάχαρη 45γρ (3 κουταλιές) καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά γάλα σε σκόνη 1 κουταλιά κορν φλάουρ 1/2 κουταλάκι αλάτι 56γρ (4 κουταλιές) βούτυρο λιωμένο 40γρ (3 κουταλιές) κρέμα 1 κουταλάκι βανίλια 2 ασπράδια αυγών 1 κούπα θρυμματισμένη καρύδα

Pecan Crunch 125γρ ψιλοκομμένα pecans ή φυστίκια 1-3 κουταλιές ελαιόλαδο 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 60 g μπισκότα βάφλας θρυμματισμένα

Espresso Chocolate Frosting 113γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 162γρ (1 κούπα) άχνη ζάχαρη 1/2 κουταλιά αλάτι 20γρ (1/4 κούπας) κακάο 1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ 2 κουταλιές πλήρες γάλα

Chocolate Espresso Cake Soak 1/4 κούπα γάλα 2 κουταλιές σκόνη σκόνη 1 σφηνάκι espresso

Οδηγίες

Σήκωσε τα μανίκια σου.

Fudge Sauce Ανακάτεψε τη σοκολάτα με το κακάο και το αλάτι σε ένα μικρό μπόλ. Σε ένα μικρό τηγάνι ζέστανε μαζί τη γλυκόζη, τη ζάχαρη και την κρέμα, σε δυνατή θερμοκρασία, ανακατεύοντας. Οταν αρχίσει να βράζει ρίξε τη σοκολάτα και αφαίρεσε το σκεύος από τη θερμοκρασία. Ένωσε τα δύο μείγματα μαζί μέχρι να έχεις ένα μαλακό και ελαφρύ τελικό μείγμα.

Chocolate Cake Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και άπλωσε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σου. Κάνε κρέμα το βούτυρο με τη ζάχαρη. Πρόσθεσε τα αυγά και ανακάτεψε με το μίξερ για 2-3 λεπτά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακάτεψε το γάλα, το λάδι, τη fudge sauce, τη βανίλια και τον καφέ. Όσο δουλεύει το μίξερ πρόσθεσε τα σταδιακά στο προηγούμενο μείγμα. Χτύπησε για άλλα 4-6 λεπτά. Πρόσθεσε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το κακάο και δούλεψε το λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ψήσε το κέικ για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι από το κέντρο του στεγνό.  Άφησε το να κρυώσει.

Crack Coconut Filling Ανακάτεψε τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι σε ένα μπολ και χτύπησε το με το μίξερ. Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο. Πρόσθεσε την κρέμα και τη βανίλια και ανακάτεψε για ένα λεπτό. Βάλε και τα ασπράδια, ανακάτεψε ανάλαφρα. Στρώσε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 8-10 λεπτά. Άφησε το να κρυώσε και ανακάτεψε την καρύδα με το μείγμα. Στη συνέχεια στρώσε πατώντας το μείγμα καλά στο ταψί που έκανες το κέικ και ψήσε για άλλα 2-3 λεπτά.

Pecan Crunch Βάλε τα pecan σε αντικολλητικό χαρτί και ψήσε τα για 10-15 λεπτά. Με λίγο λάδι, αλάτι και ζάχαρη πέρασε τα από το μπλέντερ. Το μείγμα θα πρέπει να είναι σχετικά ρευστό γιαυτό μπορείς να προσθέσεις έξτρα λάδι. Σε ένα μικρό μπολ βάλε το μείγμα και ανακάτεψε το με τα σπασμένα μπισκότα.

Espresso Chocolate Frosting Ανακάτεψε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και τον καφέ σε ένα μπολ και χτύπησε τα με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 5-7 λεπτά. Με πιο χαμηλή ταχύτητα πρόσθεσε το γάλα.

Chocolate Espresso Cake Soak Ανακάτεψε τα υλικά.

Τώρα θα συνθέσεις το κέικ.  Κόψε το κέικ σου σε τρία κομμάτια όπως θα έκανες με ένα παντεσπάνι. Υπάρχει ένα τέλειο εργαλείο για αυτό, αναζήτησε το αν δεν το έχεις. Σε κάθε στρώση του κέικ θα πρέπει να το υγραίνεις με κουταλιές Chocolate Espresso Cake Soak. Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για τρεις ώρες. Πριν το σερβίρεις διακόσμησε το πάνω μέρος με λουλούδια και ξεροψημένα κομμάτια καρύδας.

momofuku-german-chocolate-cake-the-brick-kitchen-38
www.thebrickkitchen.com
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι από το www.thebrickkitchen.com