Η μοδα σαν εκδηλωση αγαπης

Η ανταλλαγή δώρων μεταξύ των ανθρώπων σε εορταστικές περιόδους, πέρα από τη συμβολικότητα και τη διαχρονικότητα που περικλείει σαν κίνηση, είχε σαν πρωταρχικό στόχο της, την εκδήλωση ενδιαφέροντος, χαράς, ή θαυμασμού, με αποκορύφωμα αυτή της αγάπης και του έρωτα. Μέσα από αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά εκφράζουμε έμπρακτα την υπενθύμιση μας, ότι ανεξάρτητα από το πέρασμα του χρόνου, οι σημαντικές για εμάς στιγμές εξακολουθούν να μένουν ζωντανές και αναλλοίωτες.tams blog

Αν η όλη αυτή επαναλαμβανόμενη χρονική διαδικασία, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μόδα πέρα από έθιμο, προκειμένου έτσι να ευαισθητοποιηθούν και οι υπόλοιποι γύρω μας, κάνοντας το ίδιο, τότε είμαστε στο σωστό δρόμο! Σε ένα δρόμο γεμάτο με καλές επιρροές από ανθρώπους με χαμόγελα, με φρέσκια διάθεση για τις νέες εξελίξεις και κυρίως με προθέσεις να ενώσουν το χθές με το σήμερα. Σε ένα δρόμο που οι κύριοι είναι ταυτόχρονα και gentlemen. Όπου πέρα από το άνοιγμα μιας πόρτας, το άναμμα ενός τσιγάρου ή τη παραχώρηση του σακακιού τους κάποια κρύα βραδιά στους ώμους μιας δεσποινίδας, φροντίζουν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τη γυναίκα τους επί καθημερινής βάσης και όχι με την πρόφαση μιας προκαθορισμένης ημερομηνίας.

Στο απέναντι πεζοδρόμιο του παραπάνω δρόμου, περπατά και η γυναίκα. Εκείνο το θηλυκό γεμάτο τσαχπινιά, μπρίο, νάζι και φινέτσα, που καλείται καθημερινά να ενσαρκώνει την έμπνευση για τους άνδρες, ενώ ταυτόχρονα με τον τρόπο της απαιτεί, την εκδήλωση αγάπης μέσα από την ιδιαιτερότητα της κάθε στιγμής. Ένα λουλούδι, ένα ξεχωριστό ιδιόχειρο σημείωμα, μια σοκολατένια λιχουδιά, ένα ξεχωριστό δείπνο, ρούχα ή εσώρουχα του γούστου της και φυσικά ένα κόσμημα!  Αξίες διαφορετικού χρηματικού κοστολογίου, αλλά με κοινό παρανομαστή τη σκέψη για το άτομο που μας ενδιαφέρει και το χρόνο που αφιερώσαμε ώστε να δικαιωθούμε από ένα εγκάρδιο ευχαριστώ που θα μας πεί, ένα της φιλί, ή ένα ζεστό και γεμάτο χαρά χαμόγελο που θα κάνει τα μάτια της στιγμιαία να λάμψουν.

Συνοπτικά λοιπόν η ουσία δεν εντοπίζεται στην τυπικότητα και στη συνέπεια των πράξεων μας, στις εορτές αγάπης αλλά στις υπόλοιπες 364 ημέρες του έτους. Εκεί όπου η αφορμή είναι θεωρητικά ανύπαρκτη, ο λόγος ούτε καν τυπικός, ο χρόνος πιεστικός και φυσικά η διάθεση μας σταθερά καθημερινή. Εδώ όπου καλούμαστε να δημιουργήσουμε τη μόδα εμείς, την τάση να επηρεάσουμε και γιατί όχι να προβληματίσουμε τον κύκλο μας (φιλικό, επαγγελματικό κτλ) να γίνουν εκείνοι ΜΟΝΙΜΑ οι gentlemen και τα θηλυκά που “ενσαρκώνουν" μόνο σε αυτές τις συγκεκριμένες ημέρες. Να ξαναθυμήθουμε πως οι παλιές αξίες, είναι διαχρονικές γιατί αντιπροσωπεύουν το γνήσιο συναίσθημα του να νιώθεις ευτυχισμένος, κάνοντας και βλέποντας το άτομο που σε ενδιαφέρει μόνιμα χαρούμενο.

Αυτή είναι η μόδα που πρέπει να κάνουμε όλοι μας τάση!

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.