Το να συζήσεις είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα στη σχέση, κυρίως γιατί θα μοιραστείς ένα χώρο πολύ προσωπικό, όπως είναι ένα σπίτι με κάποιον άλλο. Και αν αφήσεις στην άκρη τα διάφορα θέματα που προκύπτουν όταν πάρεις την απόφαση να μείνεις μαζί με τον/τη σύντροφό σου (διαδικαστικά ή μη) υπάρχει κάτι ακόμα.

Πως θα ενώσετε την αισθητική σας σε έναν κοινό χώρο, ειδικά αν δεν σας αρέσουν τα ίδια πράγματα;

Μπορεί να ακούγεται αστείο αρχικά, αλλά δεν είναι καθόλου. Ο κάθε άνθρωπος έχει το χώρο του σαν ησυχαστήριο. Τον έχει διαμορφώσει έτσι, ώστε να μπορεί να αισθάνεται ο εαυτός του μέσα σε αυτό. Γι’αυτό άλλωστε και τα γούστα διαφέρουν. Γιατί ο κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός.

Κι επειδή δεν θέλεις να ξεκινήσεις με διαφωνία το καινούργιο βήμα σου, ίσως πρέπει να βρεις από πριν τη χρυσή τομή του interior designing στυλ σας. To mix and match είναι η λύση, αλλά θέλει κι αυτό τον τρόπο του.

Βρείτε τα κάπου στη μέση

Όχι δεν εννοώ να χωρίσετε το σπίτι στα δύο, αλλά βρείτε πράγματα που αρέσουν και στους δύο για τον κοινό σας χώρο και συμφωνείστε πως θα έχει χαρακτηριστικά και από τα γούστα των δύο.

Δοκιμάστε και κάτι διαφορετικό

Αν ήθελες μέχρι σήμερα, αλλά ποτέ δεν τόλμησες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό στη διακόσμηση του σπιτιού σου, τώρα είναι η ώρα. Δημιουργώντας έναν κοινό χώρο για σένα και τον/την συντροφό σου ενδεχομένως να εμπνευστείς να δοκιμάσεις κάτι ακόμα κι έξω από εσένα, που τελικά μπορεί να σου αρέσει.

Βάλτε τα κάτω

Κυριολεκτικά! Κάντε την έρευνα σας, ψάξτε στο pinterest, πάρτε ιδέες από χώρους που συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά που θέλετε και οι δύο στο χώρο σας. Θα είναι κι ένας ευχάριστος τρόπος να κάνετε κάτι διαφορετικό μαζί.

Βάλτε μικρές προσωπικές πινελιές

Μπορείτε πάντα, αν τίποτε άλλο δεν λειτουργεί να κρατήσετε το βασικό χώρο σας ουδέτερο προσθέτοντας μικρές προσωπικές mix and match πινελιές. Εντάξει δεν εννοώ ένα κατάνα στο σαλόνι, αλλά prints, μικρά διακοσμητικά κλπ που θα δώσουν στο χώρο έναν πιο προσωπικό αέρα.

Το mix and match, τελικά έχει πιο πολλή πλάκα απ’όση φαντάζεσαι, σίγουρα όμως τόσο εσύ όσο και ο σύντροφος σου θα πρέπει να κάνετε πίσω σε κάποια πράγματα. Είναι όμως επίσης σίγουρο πως θα τα βρείτε κάπου αλλού. Άλλωστε κανένας δεν αποκλείει να σας αρέσουν μαζί πράγματα που ούτε εσύ θα περίμενες. Να είσαι open minded και όλα θα λειτουργήσουν φανταστικά!