Πόσες φορές δεν μύρισες ένα άρωμα και αμέσως σου θύμισε τον άνθρωπο που το φοράει; Ή μια εικόνα που έχει χαραχθεί έντονα στη μνήμη σου; Το μαγικό του όσφρησης είναι ότι είναι ότι συνδέεται με τις αναμνήσεις περισσότερο από τις άλλες μας αισθήσεις. Και το άρωμα είναι σίγουρα μέρος της υπογραφής ενός ανθρώπου, ο καθρέφτης της ψυχοσύνθεσης του και η αντανάκλαση της διάθεσής του.

Τα Eau de Toilette αρώματα δεν έχουν διάρκεια

Μύθος! Ναι, τα eau de perfume έχουν περισσότερο συμπυκνωμένο άρωμα χωρίς αυτό να σημαίνει πως μόνο αυτά έχουν διάρκεια. Για να μείνει περισσότερη ώρα αναλλοίωτο ένα άρωμα, πρέπει το δέρμα σου να είναι καλά ενυδατωμένο. Γι’ αυτό ιδανική στιγμή να αρωματιστείς είναι μετά το μπάνιο και αφού έχεις περάσει πλούσια ποσότητα της ενυδατικής σου. Τα αρώματα βγάζουν τις νότες τους όταν τροφοδοτούνται από θερμότητα. Έτσι, ιδανικά σημεία για να τα φορέσεις είναι εκεί που υπάρχει καρδιακός παλμός, σίγουρα δηλαδή εσωτερικά του καρπού σου.

Tip: Ψέκασε το άρωμά σου στον σβέρκο σου! Είναι το ιδανικό σημείο που μπορεί να δώσει στο άρωμα τη θερμότητα που αυτό χρειάζεται, θα αρωματίσει τέλεια και τις άκρες των μαλλιών σου χωρίς να επηρεάσει τη ρίζα τους. Και το πιο σημαντικό; Είναι ο τέλειος τρόπος να μυρίζεις αρκετά αλλά όχι υπερβολικά στους γύρω σου, σε αντίθεση με το να ψεκάσεις πίσω από τα αυτιά σου.

Πρέπει πάντα να αγοράζω το ίδιο body cream με το άρωμά μου

Μύθος! Τα αρώματα αποτελούνται από τις νότες κορυφής που είναι αυτές που αναδύονται με το πρώτο ψέκασμα, τις νότες μέσης, και τις νότες βάσης. Οι νότες βάσης είναι αυτές που σε συνδυασμό με το PH του δέρματός μας δημιουργούν την αίσθηση του αρώματος που μας συνοδεύει. Τα αρώματα που αγαπάς και σου πάνε, έχουν προφανώς και τις νότες βάσης που ταιριάζουν με το δικό σου δέρμα! Μπορείς να τις αναδείξεις παραπάνω χρησιμοποιώντας ένα body cream που να αποτελείται από αυτές!

Tip: Όπως και τα ρούχα, τα αρώματα φοριούνται καταπληκτικά σε layers! Αν είσαι πλέον expert και έχεις βρει ακριβώς τις νότες που αγαπάει το δέρμα και η προσωπικότητά σου, μπορείς να συνδυάσεις περισσότερα από ένα αρώματα που να συνεργάζονται για το αποτέλεσμα που θέλεις!

Τα αρώματα τα φοράμε γιατί μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα

Μεγάλη αλήθεια! Το άρωμα είναι μέρος του στιλιστικού μας λεξιλογίου γι’ αυτό και είναι μέρος της καθημερινότητάς μας όταν κοινωνικοποιούμαστε. Παρόλα αυτά, ο πρωταρχικός λόγος που αγαπάμε τα αρώματα είναι γιατί μας δημιουργούν συναισθήματα όταν τα φοράμε και μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα. Και όταν αισθανόμαστε εμείς καλύτερα, είναι πιο πιθανό να είμαστε σε καλύτερη διάθεση, πιο ήρεμοι και πιο παραγωγικοί.

Tip: Ψέκασε με την αγαπημένη σου μυρωδιά το μαξιλάρι σου, είτε αυτό είναι το προσωπικό σου άρωμα είτε μία καθαρή νότα που αγαπάς (όπως πχ η λεβάντα ή τα άνθη πορτοκαλιάς). Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να νιώσεις αίσθηση ασφάλειας, ακόμη και να κοιμηθείς πιο εύκολα!

featured photo: Τwenty20.com/nina_p_v