H Megan Roup, wellness expert και ιδρύτρια του The Sculpt Society είναι επαγγελματίας χορεύτρια που έγινε trainer.

Πρόσφατα φιλοξενήθηκε στο The Everygirl Podcast και μοιράστηκε τις συμβουλές της για να είμαστε συνεπείς στις προπονήσεις μας και να βρείτε τη μορφή άσκησης που λειτουργεί καλύτερα για τον καθένα μας.

Η Roup συνδύασε το πάθος της για τον χορό και την αγάπη της για τη φυσική κατάσταση για να δημιουργήσει το The Sculpt Society, μια μέθοδο προπόνησης που έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώνει τις γυναίκες μέσω της κίνησης.

1. Επίλεξε πιο σύντομες προπονήσεις

Είτε προτιμάς μερικές πεντάλεπτες ”εκρήξεις” γιόγκα κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε 15 λεπτά περπάτημα ή 30 λεπτά διαδικτυακού μαθήματος, είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου τελικά να μην κάνεις τίποτα. «Η κίνηση σπασμένη σε μικρότερα κομμάτια κάθε μέρα, συνολικά είναι μεγάλη νίκη αφού η συνέπεια είναι το κλειδί για την επιτυχία οποιουδήποτε προγράμματος γυμναστικής».

Η δέσμευση σε μικρότερες προπονήσεις είναι πολύ πιο ρεαλιστική και βιώσιμη, καθώς μπορείς να το δοκιμάσεις σαν διάλλειμα από τη δουλειά, στο ταξίδι ή όταν απλά δεν έχεις όρεξη να αφιερώσεις μία ολόκληρη ώρα άσκησης.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Megan Roup (@meganroup)

2. Μην αγνοείς τις ψηφιακές προπονήσεις

Τα τελευταία χρόνια, μάθαμε να ασκούμαστε στο σπίτι αλλά παρόλο που πολλοί από εμάς έχουμε επιστρέψει στα αγαπημένα μας γυμναστήρια, η ψηφιακή γυμναστική έχει παραμείνει. «Όταν πρόκειται για συνδρομές γυμναστηρίου ή ψηφιακή γυμναστική, είναι ”και”, όχι ”ή”», είπε η Roup. “Πολλοί άνθρωποι έχουν μια συνδρομή στο γυμναστήριο και μια συνδρομή σε μια εφαρμογή.” Αν το σκεφτείς, το να έχεις και τα δύο προσφέρει την τέλεια ρουτίνα προπόνησης.

Με αυτόν τον τρόπο έχεις την ευελιξία να ασκείσαι οπουδήποτε. Αντίστοιχα, η συνδρομή στο γυμναστήριο προσφέρει ένα διαφορετικό περιβάλλον, τύπο προπόνησης ή εξοπλισμό από την προπόνηση που θα έκανες εικονικά. Και με τα δύο μαζί, έχεις το ιδανικό.

Δεν έχεις χρήματα και για τις δύο συνδρομές; Δοκίμασε να κάνεις αλλαγές. Ανανέωσε μία από τις δύο συνδρομές σου ανά δύο μήνες για να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα σου ή δες βίντεο στο YouTube στο σπίτι τις ημέρες που δεν έχεις χρόνο να πας στο γυμναστήριο.

3. Εστίασε στους μύες του πυελικού εδάφους

Ξέρεις να δουλέψεις τους κοιλιακούς και τους γλουτιαίους μύες σας, αλλά τι γίνεται με τους μυς του πυελικού εδάφους; Η Roup εξήγησε ότι όπως και άλλες μυϊκές ομάδες στο σώμα, οι μύες του πυελικού εδάφους μπορούν να ενισχυθούν και να επιμηκυνθούν, και η εστίαση σε αυτούς τους μύες βοηθά στην εγκυμοσύνη καθώς και στην αποκατάσταση μετά τον τοκετό. Η εγκυμοσύνη δεν είναι στα σχέδιά σου; Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους έχουν συνδεθεί με το καλύτερο σεξ.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Megan Roup (@meganroup)

4. Λιγότερος εξοπλισμός

Καλά νέα για όσους από εμάς μισούν να πηγαίνουν στο γυμναστήριο: Ο ογκώδης εξοπλισμός και ακόμη και τα βάρη γίνονται λιγότερο σημαντικά για τη φυσική κατάσταση.

«Ο εξοπλισμός μπορεί να είναι περιοριστικός παράγοντας για πολλούς ανθρώπους που ταξιδεύουν, έχουν περιορισμένο χώρο ή βρίσκονται εν κινήσει», είπε η Roup. «Οι προπονήσεις που δεν απαιτούν εξοπλισμό ή απαιτούν ελαφρύ εξοπλισμό που είναι εύκολο να μεταφέρεις θα κάνουν τα πράγματα ευκολότερα και πιο οικονομικά για να ξεκινήσεις».

Με άλλα λόγια, η φυσική κατάσταση είναι πολύ πιο προσιτή το 2023. Ενώ τα βάρη έχουν εκπληκτικά οφέλη, δεν χρειάζεσαι εξοπλισμό για να πετύχεις τους στόχους σου. Το σωματικό βάρος είναι αρκετό. Εναλλακτικά, βάλε στο πρόγραμμα ένα σχοινάκι ή λάστιχα αντίστασης.

5. Συνέπεια αντί στόχου

Η Roup συνιστά να δίνουμε προτεραιότητα στις προπονήσεις που μπορούμε να διατηρήσουμε με συνέπεια αντί να εξαντλούμε τον εαυτό μας. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει απλώς γυμναστική για 10 λεπτά ή μια σύντομη βόλτα, η κίνηση του σώματός μας με τρόπο που μας εξυπηρετεί είναι προτεραιότητα.

Αυτό σημαίνει να ακούς το σώμα σου και τι χρειάζεται από μέρα σε μέρα, αντί να σε πιέζεις να κάνει προπονήσεις που δεν σου αρέσουν.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Megan Roup (@meganroup)

6. Δώσε προτεραιότητα στις ευχάριστες προπονήσεις

Ας συμφωνήσουμε όλοι να εγκαταλείψουμε τη φυσική κατάσταση που βασίζεται στον φόβο και αντ’ αυτού να επιλέξουμε όσα μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. Όπως εξήγησε η Roup στο The Everygirl Podcast, «Συνέχιζα να κλίνω σε πράγματα που με έκαναν χαρούμενη… Συνέχισα να συντονίζομαι σε αυτά που ένιωθα, και σε εκείνα τα πράγματα που απολάμβανα».

«Όσο περισσότερη διασκέδαση και απόλαυση βρίσκουμε στις προπονήσεις, τόσο πιο συνεπείς θα είμαστε μαζί τους», συμφώνησε η Roup. «Οι άνθρωποι ψάχνουν να ασκηθούν για να βρουν θετικότητα και να νιώσουν καλύτερα» πρόσθεσε.