Μηπως μιλαει το χαμηλο self esteem;

you-are-important

Αν νιώθεις συχνά ανασφάλεια, άγχος και έλλειψη αυτοπεποίθησης, μάλλον θα ξέρεις ήδη ότι κάτι δεν πάει καλά με την αυτοεκτίμηση σου. Τα σημάδια που σε προειδοποιούν είναι πολλά, όταν όμως φτάσεις στο σημείο να μεταφράζεις τα πάντα σε προσβολές, τότε το self esteem σου έχει σίγουρα φτάσει στον πάτο. Μπορεί να μην είσαι τέλεια, αλλά δε γίνεται και να έχει στραφεί όλο το σύμπαν εναντίον σου!

Εάν πιάνεις τον εαυτό σου να ακούει συχνά κάτι από τα παρακάτω, σίγουρα έχει έρθει η ώρα να σκεφτείς τα πράγματα καλύτερα.

1. Τι Σου λένε: "Ουάου! Πόσο όμορφη είσαι σήμερα!" Τι Ακούς: "Εχθές ήσουν χάλια!"

2. Τι Σου λένε: "Έχεις χιούμορ!" Τι Ακούς: "Ευτυχώς που λες κανένα αστείο και ζυγοσταθμίζεται η άσχημη μύτη σου!"

3. Τι Σου λένε: "Αδυνάτισες;" Τι Ακούς: "Επιτέλους, σταμάτησες να τρως! Είχες γίνει σαν φάλαινα!"

4. Τι Σου λένε: "Μπράβο! Με εντυπωσιάζεις!" Τι Ακούς: "Κοίτα να δεις... Δε πίστευα ότι είσαι αρκετά έξυπνη για να κάνεις κάτι τόσο εντυπωσιακό..."

5. Τι Σου λένε: "Είσαι τόσο γλυκούλα!" Τι Ακούς: "Δε θα μπορούσα να σε δω σαν γυναίκα ακόμη και αν ήσουν η τελευταία στον πλανήτη."

6. Τι Σου λένε: "Συμπάθησα πολύ τις φίλες σου." Τι Ακούς: "Θα προτιμούσα να κοιμηθώ μαζί τους, αλλά εσύ μου έτυχες πρώτη!"

7. Τι Σου λένε: "Σ' αγαπώ" Τι Ακούς: "Είμαι ψεύτης, ή διαταραγμένη προσωπικότητα, ή σε κοροϊδεύω. Προφανώς και δεν υπάρχει περίπτωση να το εννοώ."

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.