Η ιδέα του ότι υπάρχει μόνο ένας, μοναδικός άνθρωπος εκεί έξω για τον καθένα μας είναι ίσως από τα πιο τρομακτικά concept. Είναι λες και ψάχνουμε για ψήλους στα άχυρα. Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι σε αυτή τη ζωή θα καταφέρουμε να γνωρίσουμε τον soulmate μας; Και αν είμαστε τόσο τυχεροί, ποιος μας λέει ότι το timing (μεγάλο θέμα αυτό το timing) θα είναι το σωστό για να μπορέσουμε να ζήσουμε για πάντα μαζί και αγαπημένοι. Για καλή μας τύχη, ίσως να μην υπάρχει μόνο ένα άτομο που είναι το άλλο μας μισό. Τελικά ίσως και να έχουμε παραπάνω από έναν και μοναδικό soulmate. Αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια μας και να καταλάβουμε τι ακριβώς σημαίνει soulmate για εμάς. 

Το άλλο μας μισό είναι αυτός ο άνθρωπος που συμπληρώνει τη ζωή μας. Κολλάει τέλεια με τα δικά μας τα κομμάτια. Είναι αυτός που μοιραζόμαστε ενδιαφέροντα, έχουμε τους ίδιους στόχους, το σεξ είναι μαγικό και έχει τη δυνατότητα να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα.  

Μην αγχώνεσαι για τον έναν και μοναδικό. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει

Ναι, μπορείς να έχεις πάνω από έναν soulmate. Το να σκέφτεσαι πως υπάρχουν 7.5 δισεκατομμύρια ψυχές σε αυτόν τον πλανήτη και εσύ ψάχνεις τον έναν από αυτούς είναι αγχωτικό και καταθλιπτικό. Αν το σκέφτεσαι έτσι, αργά ή γρήγορα θα πειστείς πως είναι αδύνατον να τον βρεις. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο βάζεις τεράστια πίεση στον εαυτό σου αλλά και σε όποιον άνθρωπο γνωρίζεις και ελπίζεις πως είναι το άλλο σου μισό. Η συμβουλή μου είναι να σταματήσεις να αγχώνεσαι. Αν πράγματι υπάρχει η ιδέα του soulmate, το μόνο σίγουρο είναι πως θα έρθει από μόνο του όταν η ώρα θα είναι κατάλληλη. 

Όσο μεγαλώνεις, αλλάζεις. Έτσι αλλάζει και το τι σημαίνει για σένα ο ένας και μοναδικός

Στα 20 το άλλο σου μισό μάλλον είναι αυτός με τον οποίο θα κάνεις κοπάνες από τη σχολή για να πάτε βόλτες, να κάνετε ταξίδια, να είστε ξύπνιοι κάθε βράδυ μέχρι την ανατολή του ηλίου. Λίγο αργότερα, θέλεις κάποιον που να καταλαβαίνει τις ανάγκες σου και να σε υποστηρίζει στη δουλειά σου. Να θέλει να σε βλέπει να ανεβαίνεις και εσύ από τη μεριά σου να ξέρεις πως αυτός ο άνθρωπος θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς. Μετά τα 30 ή και πιο μετά ίσως να θέλεις κάποιον που να μπορεί να σου προσφέρει οικογένεια. Να τον θαυμάζεις, να έχετε κοινά θέλω, κοινά όνειρα. Όσο μεγαλώνεις και αλλάζεις, τόσο θα αλλάζουν και τα θέλω σου. Τόσο θα αλλάζει και το τέλειο για εσένα. 

Πρώτα βρες το άλλο σου μισό, μέσα σου

Εάν δεν πατάς καλά στα πόδια σου, όσο τέλειος και να είναι αυτός που θα έρθει στο δρόμο σου, δεν θα το καταλάβεις. Πρέπει πρώτα να ερωτευτείς τον εαυτό σου. Κάνε πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη, που σε ηρεμούν, που σε βοηθούν να έρχεσαι σε επαφή με τα θέλω σου. Πέρνα χρόνο μόνη σου για να σε μάθεις καλύτερα. Μη φοβάσαι τη μοναξιά, σε προετοιμάζει για το μαζί που θα έρθει αργότερα. Αφιέρωσε το χρόνο να μάθεις τι σου αξίζει, να καταλάβεις πόσα έχεις καταφέρει και να μάθεις να σέβεσαι τον εαυτό σου!

Featured image: Thought Catalog