Ο χειμώνας είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για κάποιους απο εμάς. Οι μικρότερες ημέρες σε συνδυασμό με τον κρύο καιρό κάνουν την κατάσταση αποθαρρυντική, καθιστώντας πολλές φορές αδύνατον να είμαστε όσο αποδοτικοί θέλουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως έχει αποδειχθεί, το κρύο αυξάνει τα επίπεδα του στρες στον άνθρωπο.

Η εποχή αυτή συχνά προκαλεί διαταραχές στη διάθεσή μας καθώς μένουμε περισσότερες ώρες μέσα στο σπίτι και περιορίζουμε κάποιες απο τις δραστηριότητες μας λόγω του κρύου καιρού. Είναι κάτι σαν πρόκληση να καταφέρεις να βγεις απο το σπίτι και να απολαύσεις τον ήλιο που υπάρχει, έστω και ελάχιστος. Για αυτό εγώ είμαι εδώ για να σου δείξω μερικούς τρόπους για να απελευθερωθείς απο το χειμωνιάτικο στρες και να φροντίσεις περισσότερο τον εαυτό σου.

Κάνε ό,τι χρειαστεί για να χαλαρώσεις το σώμα σου

Μήπως το κρύο αυξάνει το στρές σου ; Δεν είναι μόνο η ψυχολογία σου που υποφέρει με το κρύο αλλά και το σώμα σου. Κατά την χειμερινή περίοδο αρρωσταίνουμε περισσότερο και γενικότερα αυξάνονται τα προβλήματα στο σώμα, οπότε ο χρόνος που θα αφιερώσεις για χαλάρωση και αποσυμπίεση είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Στο τέλος κάθε ημέρας δώσε στον εαυτό σου αυτό που χρειάζεται είτε κάνοντας ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με άλατα είτε φορώντας τις ζεστές σου πιτζάμες και διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Απόσπασε τον εαυτό σου

Μήπως το κρύο αυξάνει το στρές σου ; Όταν οι αρνητικές σκέψεις αλλά και ο συνεχής κατάλογος με τις εργασίες που έχεις να κάνεις αρχίζουν να κινούνται ασταμάτητα στο κεφάλι σου, πάρε μια βαθειά ανάσα και κάνε ό,τι μπορείς εκείνη την στιγμή για να αποσπάσεις τη σκέψη σου. Καθώς αισθάνεσαι συγκλονισμένη από όλα τα πράγματα που μπορεί να μην κάνεις ως αποτέλεσμα του χειμερινού καιρού, εξασκήσου στο να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου. Καθιέρωσε έναν καθημερινό διαλογισμό 5 λεπτών με τον εαυτό σου ή καλύτερα κράτα ένα σημειωματάριο με μηνύματα που σε εμπνέουν και σε ευχαριστούν.

Αναθεώρησε τους καθημερινούς σου στόχους

Μήπως το κρύο αυξάνει το στρές σου ; Κάτω απο κανονικές συνθήκες η μέρα σου σίγουρα θα ήταν γεμάτη απο δραστηριότητες, όταν το άγχος του χειμώνα είναι επάνω σου, όμως, αυτός ο κατάλογος καθημερινών εργασιών ίσως δεν είναι και τόσο εφικτός. Απλά υπολόγισε πως αυτά που έχεις προγραμματίσει να κάνεις θα κινούνται πιο αργά αφού τα επίπεδα της ενέργειάς σου θα είναι χαμηλότερα. Ίσως έφτασε εκείνη η ώρα που θα ξεκινήσεις να κάνεις μικρά to-do lists.

Διατήρησε τη γυμναστική στο πρόγραμμα

Μήπως το κρύο αυξάνει το στρές σου ; Η άσκηση θα είναι πάντα ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διαχειριστείς το άγχος. Προσπάθησε να αφήσεις το κρύο στην άκρη και παρακίνησε τον εαυτό σου να κινηθεί περισσότερο για να κρατήσεις αυτά τα επίπεδα άγχους υπό έλεγχο, καθώς η άσκηση αυξάνει τη διάθεση σου και τα επίπεδα ενέργειας. Είτε πρόκειται για ασκήσεις στο σπίτι είτε για μια γρήγορη βόλτα για τρέξιμο στο πάρκο βάλε την γυμναστική στο πρόγραμμα.

pics: therunninglife.net, bulshits.tumblr.comweheartit.com, blog.urbanoutfitters.comosegredo.com.br