Όσο μεγαλώνουμε, προσπαθούμε να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας όσο πιο υγιή και λαμπερή γίνεται. Δεν είναι κρίμα, λοιπόν, να χάνεται όλη αυτή η προσπάθεια τη στιγμή που κάποιος κοιτάξει τα χέρια μας;

Ο λόγος που τα χέρια συχνά προδίδουν την ηλικία σου, σε αντίθεση με την επιδερμίδα στο πρόσωπο και το σώμα, είναι επειδή ξεχνάς να τα φροντίσεις σωστά. Έχοντας πιο ευαίσθητο και λεπτό δέρμα και όντας εκτεθειμένα στον ήλιο, τα χέρια πέφτουν θύματα της μόλυνσης, των ελεύθερων ριζών και των ακτινών UV. Ακόμα και αν βάζεις κρέμα χεριών τη χειμερινή περίοδο, δεν είναι αρκετό για να διορθώσει τη φθορά. Γι’ αυτό και χρειάζεται πιο στοχευμένη περιποίηση στην περιοχή.

Ξεκινώντας με την προστασία από τον ήλιο, το αντηλιακό στα χέρια είναι ωφέλιμο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πέρα από το ρίσκο καρκινογένεσης, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία δημιουργεί καφέ κηλίδες και σημάδια στο δέρμα. Μπορείς να συνδυάσεις το αντηλιακό με ενυδάτωση επιλέγοντας μια κρέμα χεριών με δείκτη προστασίας. Επίσης, μπορείς να ξεκινήσεις να φοράς γάντια οδήγησης μέσα στη μέρα. Έτσι, όχι μόνο θα προστατεύσεις τα χέρια σου ακόμη περισσότερο αλλά θα είσαι και απίστευτα κομψή.

Εάν το θέλεις, μπορείς να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου σχετικά με κάποια θεραπεία laser ενάντια στις καφέ κηλίδες.

Όπως και στο πρόσωπο, το δέρμα στα χέρια χάνει κολλαγόνο και λίπος όσο μεγαλώνουμε.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα χέρια σου να φαίνονται πολύ αδύνατα και να διαγράφονται οι τένοντες. Το αποτέλεσμα αυτό επιδεινώνεται αν καπνίζεις, αφού το κάπνισμα αφυδατώνει ακόμη περισσότερο το δέρμα. Η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση της μείωσης κολλαγόνου είναι οι δερματολογικές θεραπείες. Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς επιλογές συμπεριλαμβάνουν τα fillers και το microneedling.

Οπότε συμβουλεύσου το δερματολόγο ή τον αισθητικό σου για την καταλληλότερη θεραπεία για εσένα.

Τέλος, καθώς το δέρμα στα χέρια δεν παράγει σμήγμα (όπως στο πρόσωπο), η καλή και τακτική ενυδάτωσή του είναι απαραίτητη.

Γι’ αυτό και είναι καλό να τα ενυδατώνεις καθημερινά, πρωί και βράδυ. Επίσης, επίλεξε κάποιο ήπιο σαπούνι το οποίο δεν θα αφυδατώσει ή ερεθίσει τα χέρια. Αντίστοιχα, προτίμησε κάποιο προϊόν απολέπισης (εάν επιθυμείς) και ένα αντισηπτικό χωρίς αλκοόλ, τεχνητά αρώματα και χρώμα για να αποφύγεις τη φθορά του επιδερμικού φραγμού καθώς και πιθανούς ερεθισμούς και ερυθρότητα. Για παράδειγμα, ένα αντισηπτικό με αλόη ή παρόμοια καταπραϋντικά και ενυδατικά συστατικά είναι ό,τι πρέπει!