Μήπως πρέπει να σταματήσεις να απολεπίζεις τα χείλη σου;

Μήπως πρέπει να σταματήσεις να απολεπίζεις τα χείλη σου;

Κάθε φορά που τα χείλη μας είναι σκασμένα και ξεφλουδίζουν, σκεφτόμαστε κατευθείαν τη χρήση scrub ώστε να τα ξεφλουδίσουμε τελείως. Ο στόχος; Να πετύχουμε απαλά και λαμπερά χείλη. Αλλά είναι πραγματικά μια υγιής συνήθεια; Σύμφωνα με τον Δρ Dennis Gross, έναν από τους πιο γνωστούς δερματολόγους στη βιομηχανία και ιδρυτή της ομώνυμης σειράς περιποίησης δέρματος, η απάντηση είναι ένα μεγάλο «όχι».

Στην ερώτηση, "πόσο συχνά πρέπει να απολεπίζω τα χείλη μου;" Ο Δρ Dennis Gross απάντησε ότι στην πραγματικότητα δεν πρέπει να το κάνεις καθόλου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι στο χώρο για πάνω από 25 χρόνια και η βραβευμένη σειρά προϊόντων του εμπνέεται άμεσα από τις πραγματικές ανησυχίες για την περιποίηση του δέρματος των ασθενών του στη Νέα Υόρκη, όταν λέει κάτι, ακούμε.

Γιατί δεν πρέπει να απολεπίζεις τα χείλη σου

Το δέρμα των χειλιών είναι εξαιρετικά λεπτό (περίπου το ένα τρίτο του πάχους του δέρματος στο πρόσωπό σου). Δεν διαθέτει επίσης σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι είναι κρίσιμοι για τη διατήρηση της υγρασίας. Όταν απολεπίζεις τα χείλη σου, αφαιρείς το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα του δέρματος, αφήνοντάς τα ακόμη πιο αδύναμα και στεγνά.

Πώς να απαλλαγείς από το νεκρό δέρμα στα χείλη σου

Για να θεραπεύσεις τα σκασμένα χείλη, πρέπει να επισκευάσεις το φράγμα χρησιμοποιώντας μια θρεπτική θεραπεία. Αναζήτησε κάτι με υαλουρονικό νάτριο, το οποίο συγκρατεί 1.000 φορές το βάρος του σε νερό (και διεισδύει εύκολα) για να εξομαλύνει τα πράγματα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα σκασίματα; Προσπάθησε να μην τα ξεφλουδίσεις - οι θεραπείες στα χείλη θα βοηθήσουν να μαλακώσουν τυχόν σκληρές άκρες και με την πάροδο του χρόνου με συνεπή χρήση, οι νιφάδες θα εξαφανιστούν εντελώς. Ξέρουμε ότι είναι χάλια, αλλά αφήνοντας τες να φύγουν φυσικά, είναι το καλύτερο πράγμα για την υγεία των χειλιών σου.

featured photo: Τwenty20.com/meganmeza
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.