Το μακιγιάζ είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό, και κάθε γυναίκα βρίσκει το δικό της τρόπο να εκφράζεται μέσα από αυτό. Οι φανς του απλού και καθημερινού μακιγιάζ για το γραφείο ή μια βόλτα που δεν χρειάζεται πολύ προετοιμασία θα εκτιμήσουν δεόντως τα παρακάτω έξι looks που μπορούν να πετύχουν σε 10 μόλις λεπτά, για μια μοντέρνα updated και φρέσκια εμφάνιση.

Λάμψη

Δεν είναι δύσκολο να πετύχεις ένα λαμπερό look με αψεγάδιαστη προετοιμασία, θα χρειαστείς όμως τα κατάλληλα προϊόντα. Εφαρμόζοντας ένα primer (αφού έχεις καθαρίσει και ενυδατώσει την επιδερμίδα), προετοιμάζεις το δέρμα σου για τη βάση. Διάλεξε ένα foundation με πολύ καλή κάλυψη, και μην παραλείψεις ένα setting spray που όχι μόνο θα κλειδώσει το αποτέλεσμα, αλλά και θα ενυδατώσει την επιδερμίδα, χαρίζοντας λάμψη χωρίς να χρειάζεσαι highlighter, bronzer και έξτρα χρόνο.

Χωρίς βάση

Αν νιώθεις πως το δέρμα σου δεν χρειάζεται παραπάνω κάλυψη καθημερινά, μπορείς να παραλείψεις το foundation εξ’ολοκλήρου. Φρόντισε μόνο να δώσεις λάμψη στα μάτια με ένα concealer για να μην φαίνονται κουρασμένα, και δοκίμασε ένα ενυδατικό gloss σε απαλές αποχρώσεις που ταιριάζουν στο χρώμα των χειλιών σου. Για να πετύχεις το τέλειο no-makeup makeup look.

Mascara?

Τόνισε τα χείλη και παρέλειψε την μάσκαρα. Ένα έντονο ροζ ή το αγαπημένο σου κραγιόν θα δώσουν σχήμα και ένταση στα χείλη, ενώ τα μάτια παραμένουν χωρίς makeup. Αυτό θα δώσει ένα περιποιημένο, αλλά ταυτόχρονα απλό αποτέλεσμα, χωρίς να φαίνεται ότι δεν είσαι βαμμένη.

Ρουζ

Το χρώμα ‘της υγείας’ είναι κάτι που όλες θέλουμε να πετύχουμε. Επιλέγοντας ένα ρουζ που ταιριάζει απόλυτα στους υποτόνους του δέρματός σου, καταφέρνεις να έχεις φρέσκο και λαμπερό πρόσωπο χωρίς να φαίνεται ‘ημιτελές’ από την απουσία foundation ή άλλων προϊόντων, τονίζοντας τα φυσικά χαρακτηριστικά σου.

Καφέ

Ένα χρώμα που πραγματικά τονίζει κάθε επιδερμίδα. Έχεις δοκιμάσει ποτέ να το εφαρμόσεις σε eyeliner μορφή; Έτσι αποφεύγεις το έντονο μαύρο που μπορεί να δείξει τα μάτια σου κουρασμένα και υπερβολικά το πρωί, τονίζοντας όμως το βλέμμα σου και μεγαλώνοντας το σχήμα τους. Πρόσεξε απλά να το εφαρμόσεις κατά μήκος των βλεφαρίδων, χωρίς να αφήσεις κενά, και να σχηματίσεις καλά την εξωτερική γωνία.


featured image: NewBeauty