Είναι στιγμές που έχεις ανάγκη την λιτότητα. Εκείνη την ειλικρινή απλότητα που αβίαστα μεταδίδει ηρεμία και χαλάρωση και που μερικές φορές αναζητούμε χωρίς να ξέρουμε που μπορούμε να την εντοπίσουμε ή πως να την πετύχουμε. Οι δημιουργίες της “Οfilia’s” σε βοηθούν να νιώσεις ακριβώς αυτήν την μινιμαλιστική ηρεμία. Διακριτικές γραμμές, υφές που δημιουργήθηκαν για να υμνούν την κομψή θηλυκότητα χωρίς κραυγαλέες δηλώσεις. Η Φιλιώ Κορδώνη είναι το “μυαλό” αλλά και το “δημιουργικό χέρι” πίσω από το brand και μας μιλάει για το πως ξεκίνησαν όλα αλλά και για το πως εξελίχτηκαν.

Μινιμαλ και θηλυκες δημιουργιες απο την Ofilia's savoir ville (2)

Πότε ξεκινάει η δημιουργική πορεία του Ofilia’s και με ποιο σκεπτικό έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος;

«Η σειρά ξεκίνησε σαν ένα παιχνίδι αρχικά μετά από παρότρυνση φίλων αλλά και της δικής μου ανάγκης για μια ανεπιτήδευτη σειρά ρούχων που αγκαλιάζουν το σώμα και δημιουργούν μια αίσθηση άνεσης. Σε ότι αφορά το όνομα τώρα θα έλεγα ότι είναι ένα λογοπαίγνιο του ονόματος μου και έχει μια λυρικότητα που σε αγκαλιάζει. Προέρχεται από το αρχαιοελληνικό όφελος (βοήθεια, πλεονέκτημα) δηλαδή “αυτή που βοήθα” μου αρέσει να πιστεύω ότι βοηθάω τους ανθρώπους να νιώθουν όμορφα μέσα από τη δουλειά μου.»

Τα κομμάτια του brand διαθέτουν έντονα το στοιχείο του minimal και της διακριτικής θηλυκότητας. Είναι αυτό και μια γενικότερη στάση σας, να προτιμάτε δηλαδή την απλότητα από την εκκεντρικότητα;

«Ναι , πιστεύω βαθιά ότι η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα. Το να είσαι απλός δεν είναι κάτι εύκολο ή απλό αν θες, μέσα σε αυτή τη διαδικασία κρύβεται η ειλικρίνεια ,η ευθύτητα και η έλλειψη υποκρισίας. Αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη σειρά μου. Στην εποχή μας που όλα είναι γρήγορα και θορυβώδη η σειρά ofilia’s έρχεται να αντισταθμίσει αυτές τις παραμέτρους μέσα από την αφαιρετικότητα.»

Μινιμαλ και θηλυκες δημιουργιες απο την Ofilia's savoir ville (1)

Αυτή η μινιμαλιστική διάθεση και το vintage στοιχείο απαιτούν συγκεκριμένες υφές και χρώματα. ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα;

«Οι υφές που προτιμώ έχουν τις περισσότερες φορές φυσική βάση. Βαμβάκι , λινό , μαλλί και πλεκτές υφές τυλίγουν το σώμα απαλά. Τα χρώματα έχουν σα βάση τη γη, είναι λερωμένα ,με το μαύρο να ξεχωρίζει το χειμώνα δίνοντας τη σκυτάλη στο λευκό το καλοκαίρι.»

Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως είναι αναγκαίο να διαθέτει ένα ελληνικό brand για να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί;

«Νομίζω ότι αυτό που χαρακτηρίζει ένα brand είναι η γνώση, η συνέπεια, η δημιουργικότητα και η αφοσίωση, έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη με τον καταναλωτή. Το να ξεχωρίσει βασίζεται στη προσωπικότητα και το ήθος κάθε εταιρείας… αν τα στοιχεία ενός brand ταιριάξουν με τις αξίες του κοινού στο οποίο απευθύνεται τότε δημιουργείται η βάση ώστε η σχέση αυτή να ξεπεράσει την εμπορική οδό και να γίνει μέσω έκφρασης. Αυτό είναι και το ζητούμενο για μένα!»

Ποια είναι τα κομμάτια Ofilia’s που θα μας πρότεινες για μια παραθαλάσσια βόλτα;

«Όλα τα κομμάτια της καλοκαιρινής σειράς είναι κατάλληλα για όλες τις ώρες, είναι “καμβάδες” που μεταμορφώνονται βάση των αναγκών κάθε γυναικάς. Θα ξεχώριζα το “diamond dress”, ένα μακρύ ανάλαφρο και αέρινο φόρεμα από modal- cotton σε σχήμα διαμαντιού.»

Μινιμαλ και θηλυκες δημιουργιες απο την Ofilia's savoir ville (4)

Που μπορούμε να βρούμε και να παραγγείλουμε τα κομμάτια σου;

«Παραγγελίες χοντρικής ή λιανικής μπορούν να πραγματοποιηθούν από το χώρο μου Γεωρ. Παπανδρέου 87, Γουδί ή μέσα από τη σελίδα μου στο about της οποίας αναγράφονται επίσης όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα ώστε κάποιος να εξυπηρετηθεί άμεσα.»