Όλοι το έχουμε περάσει. Έχει μεσολαβήσει ένα εξάμηνο και επιτέλους νιώθεις και πάλι καλά. Δεν τον σκέφτεσαι συνέχεια, ίσως και καθόλου, ίσως και να έχεις προχωρήσει. Είναι λες και οι πρώην έχουν ραντάρ. Με το που νιώσουν πως ησύχασες, τσουπ, κάνουν comeback. Φυσικά εσύ ταράζεσαι, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου για μερικά δευτερόλεπτα και αναρωτιέσαι γιατί. Τι να θέλει πάλι και με ποιο σκεπτικό εμφανίζεται τόσο απλά ξανά στη ζωή σου; Ξεπερνάς λοιπόν το σοκ και είναι η ώρα να αντιδράσεις. Διάβασε παρακάτω για να δεις τι πρέπει να κάνεις την κρίσιμη στιγμή που σου στέλνει ο πρώην.

Για αρχή, πάρε την κολλητή σου τηλέφωνο

Η κολλητή σου ή κάποιος άλλος κοντινός σου άνθρωπος που είχε ζήσει τη σχέση και το χωρισμό μαζί σου, από κοντά είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου θυμίσει όλα όσα εσύ μπορεί να μη θέλεις να δεις. Εννοείται πως είναι πολύ εύκολο να εθελοτυφλείς και να ξεχνάς κάποια από τα πράγματα που είχαν συμβεί που σε είχαν πληγώσει. Όμως η κολλητή σου μπορεί πολύ εύκολα να στα θυμίσει και να σε βοηθήσει να μην ξανά μπεις στο ίδιο τριπάκι.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου

Η καρδούλα σου ξέρει πολλά περισσότερα απ΄ότι το μυαλό σε αυτά τα θέματα. Οπότε βάλε τη λογική στο πλάι και προσπάθησε απλά να ακούσεις τι σου λέει το ένστικτό σου. Κατά βάθος ξέρεις πολύ καλά τι θέλει ο πρώην σου για να ξανά εμφανίζεται μετά από καιρό. Επίσης, κατά βάθος ξέρεις και πως θα ήταν αν δεχόσουν να τον δεις, αν έδινες μία δεύτερη ευκαιρία ή ό,τι άλλο μπορεί να ζητάει. Μην αγνοήσεις αυτό που σου λέει το μέσα σου.

Στη λίστα των τυχαίων περισταστικών που μπορεί να συμβούν σε έναν άνθρωπο και να του καταστρέψουν τη μέρα είναι το να βρεθεί μπροστά σε έναν πρώην του την πιο ακατάλληλη στιγμή.
Στη λίστα των τυχαίων περισταστικών που μπορεί να συμβούν σε έναν άνθρωπο και να του καταστρέψουν τη μέρα είναι το να βρεθεί μπροστά σε έναν πρώην του την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Μην αφήσεις ένα μήνυμα να επηρεάσει τη γνώμη σου

Στα λόγια είναι όλα μια χαρά. Στις πράξεις όμως; Αν δεν σου είχε δείξει πως μπορεί να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών σου, να σου φέρεται όπως σου αξίζει, να σε σέβεται και να σε αγαπάει τότε τι σημασία έχει πόσα ωραία τα λέει στα μηνύματα; Μερικοί το έχουν με τα λόγια αλλά στις πράξεις δεν κάνουν τίποτα. Εσύ όμως πρέπει να είσαι με κάποιον που μπορεί να σου δώσει και τα δύο.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια

Το κόλπο για να μην ξεκινήσεις μία συζήτηση που μπορεί να καταλήγει να σε πληγώνει για ακόμα μία φορά είναι να πεις λίγα και απλά. Καταρχήν μη βιαστείς να απαντήσεις. Κατά δεύτερον, αποφάσισε (με τη βοήθεια του κοινού) τι είναι αυτό που θέλεις να του απαντήσεις χωρίς όμως να αφήνεις περιθώριο για πολλές συζητήσεις.

Να θυμάσαι πως δεν είσαι υποχρεωμένη να απαντήσεις

Αν νιώθεις πως δεν θέλεις να απαντήσεις, τότε απλά μην το κάνεις. Δεν σε υποχρεώνει κανείς. Αν πιστεύεις πως με το να απαντήσεις θα αγχωθείς και θα πιεστείς περισσότερο απ΄ό,τι αν δεν απαντήσεις καθόλου, τότε απλά αγνόησε το μήνυμά του.

featured image: Ms. Career Girl