Είναι αυτές οι μέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς που σκέφτεσαι τι μπορείς να κάνεις για να “ισορροπήσεις” τη διατροφή σου. Πολλές φορές, μάλιστα, καταφεύγεις και σε ακραίες, πολύ αυστηρές διατροφές-δίαιτες προκειμένου την Πρωτοχρονιά να μπορέσεις να καταναλώσεις και πάλι ότι θέλεις.

Θα σε συμβούλευα λοιπόν αυτή τη φορά να το ξανασκεφτείς!

Κανείς δεν πάχυνε επειδή έφαγε παραπάνω μία ή δύο μέρες

Σαφώς, μπορεί να νιώθεις πιο πρησμένη, να μην αισθάνεσαι ότι έκανες τις καλύτερες διατροφικές επιλογές αλλά και πάλι αυτό, δεν σημαίνει ότι θα παχύνεις αυτομάτως. Αρχικά, το πρώτο πράγμα που διαταράσσεται στο σώμα μας, είναι τα υγρά. Άρα, σαφώς αν κάποιος καταναλώσει μεγάλες ποσότητες φαγητού και αλκοόλ, σίγουρα την επόμενη μέρα θα αλλάξει ο δείκτης της ζυγαριάς του. Αυτό όμως, δεν θα αφορά το λίπος αλλά τα υγρά που διαταράχθηκαν.

Μη ζυγίζεσαι συνέχεια

Οι γιορτινές μέρες μάς χαρίζουν ξεκούραση και απόλαυση! Δεν χρειάζεται λοιπόν να αγχώνεσαι για το βάρος σου. Άλλωστε, οι γιορτές διαρκούν λίγες μόλις μέρες, μία φορά τον χρόνο. Είναι άδικο να αγχώνεσαι για τον δείκτη της ζυγαριάς σου, που τις περισσότερες φορές δεν σου λέει καν την αλήθεια.

Μην ακολουθείς στερητικά πρότυπα διατροφής

Είναι συχνό από την ημέρα των Χριστουγέννων μέχρι την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε εξαντλητικές και στερητικές διατροφές προσπαθώντας εμμονικά να “χάσουμε” το βάρος που “πήραμε” στις γιορτές. Αυτός όμως ο τρόπος διατροφής, μπορεί να μας οδηγήσει στην ατέρμονη πείνα, τη στέρηση και αργότερα στην υπερφαγία. Θα σε συμβούλευα λοιπόν αν όντως θέλεις να προσέξεις τις ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, να περιορίσεις τα γλυκά, το αλκοόλ και να εντάξεις έναν περίπατο στην καθημερινότητά σου.

Απόλαυσε τη στιγμή

Ακριβώς επειδή οι γιορτές έρχονται μία φορά τον χρόνο, αξίζει να τις απολαμβάνουμε με κάθε τρόπο! Δεν χρειάζεται λοιπόν να στερηθείς το φαγητό ή την έξοδο με φίλους, που θα σε κάνουν να περάσεις καλά και να χαλαρώσεις. Μην ξεχνάς ότι λίγες ημέρες μετά, θα πρέπει, αναγκαστικά, να επανέλθεις στην καθημερινότητά σου και να βρεις ξανά τους ρυθμούς σου ακόμα και στη διατροφή.

Χριστούγεννα, δεν σημαίνει μόνο καλό φαγητό και αλκοόλ, αλλά χαμόγελα και αγκαλιές με αγαπημένα πρόσωπα και την οικογένεια μας! Μη χαλάς λοιπόν τη διάθεσή σου με άγχη σχετικά με το βάρος σου. Το βάρος, τα κιλά των γιορτών και ο δείκτης της ζυγαριάς σου είναι κάτι που αλλάζει μόλις εσύ το πάρεις απόφαση. Τα Χριστούγεννα είναι κάτι παραπάνω από αυτό!