Το σπίτι σου είναι μικρό. Οκ, δεν έγινε και τίποτα. Γιατί ποιος είπε ότι ωραίο σπίτι είναι το μεγάλο σπίτι;

Δεν χρειάζεται να διαθέτεις μεγάλο σπίτι για να δημιουργήσεις έναν άνετο και όμορφο χώρο. Με τις κατάλληλες ενέργειες και διακοσμητικές πινελιές, μπορείς να μεταμορφώσεις το μικρό σου διαμέρισμα σε έναν άνετο χώρο με δημιουργική αισθητική, χωρίς να λείπει τίποτα.

Πάρε ιδέες από ένα τέτοιο σπίτι, όπως το διαμόρφωσε ένα ζευγάρι στον Καναδά. Έδωσαν κομψότητα και ζεστασιά σε έναν χώρο μικρότερο από 55 τετραγωνικά μέτρα με πέντε βήματα.

Δημιούργησε έναν open-plan χώρο με cozy έπιπλα και άλλα στοιχεία

Διάλεξε έπιπλα που να ταιριάζουν στο στυλ σου, δημιουργώντας μια άνετη ατμόσφαιρα. Ταίριαξέ τα με άλλα αντικείμενα και διακοσμητικά και τοποθέτησέ τα έτσι ώστε να ξεχωρίζει ο κάθε χώρος. Δηλαδή, ένα χαλί μπορεί να δίνει την αίσθηση ότι ο χώρος του σαλονιού τελειώνει στο σημείο εκείνο, και από εκει ξεκινάει το γραφείο ή η κουζίνα, παρόλο που και τα τρία μπορεί να καλύπτονται από ενιαίο χώρο.

diamerisma
thespruce.com

Πρόσθεσε αντικείμενα με καλλιτεχνικό ύφος

Πάντα συνδυάζοντάς τα χρωματικά, επίλεξε vintage ή πρωτότυπα αντικείμενα για να συνοδεύσουν τα έπιπλά σου. Όπως βλέπεις στην εικόνα, τα δύο vintage βάζα δημιουργούν μια συνοχή με το τραπέζι και τα λουλούδια με τον καναπέ. Έτσι έρχονται και δένουν όλα μαζί δίνοντας μια ανάλαφρη αίσθηση στον χώρο.

diamerisma
thespruce.com

Κάνε τον χώρο σου λειτουργικό

Ένας χώρος δεν είναι ανάγκη να υπάρχει για έναν μόνο σκοπό. Η κουζίνα, για παράδειγμα, μπορεί να διαθέτει τραπέζι για φαγητό, αλλά όταν έχεις κόσμο να γίνεται πάγκος για τα ποτά ή τα snacks. Οι καρέκλες μεταφέρονται άνετα προς το χώρο του σαλονιού μεγαλώνοντάς τον. Σκέψου έξυπνα πώς θα ”ανοίξεις” τον χώρο έτσι ώστε να φέρνει εις πέρας τη συγκεκριμένη λειτουργικότητα που θες εκείνη τη στιγμή.

diamerisma
thespruce.com

Δημιούργησε ένα γραφείο minimal και ευχάριστο

Είναι προτιμότερο να τοποθετήσεις το γραφείο και τον υπολογιστή σου προς τον τοίχο. Έτσι, ειδικά αν εργάζεσαι από το σπίτι, δεν θα αφαιρείσαι κάθε τρία λεπτά με κάτι που είδες στο υπόλοιπο σπίτι. Για να μην είναι πολύ άδειος ο χώρος, μπορείς να φτιάξεις ένα gallery wall. Επίλεξε τα χρώματα ώστε να σε ηρεμούν και να μην προκαλούν ένταση, καθώς θα τα βλέπεις κατά τη διάρκεια της δουλειάς σου.

diamerisma
thespruce.com

Παίξε με τον τοίχο του δωματίου σου

Βάλε την προσωπικότητά σου στο δωμάτιο. Είναι ο πιο προσωπικός σου χώρος μέσα στο διαμέρισμα και θέλεις να σου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που μπαίνεις. Η πιο εύκολη λύση, που δεν πιάνει χώρο που δεν διαθέτεις και δεν φορτώνει το δωμάτιο, είναι μια ιδιαίτερη ταπετσαρία, σε ό,τι χρώματα και σχέδια επιθυμείς. Ή ακόμα, μπορείς να πειραματιστείς με αυτοκόλλητα τοίχου και να κάνεις και τους δικούς σου συνδυασμούς.

diamerisma
thespruce.com
Featured photo: home-designing.com