Δικαιολογημένα πέρυσι το Hereditary θεωρήθηκε από τα καλύτερα θρίλερ που έχουμε δει. Πίσω από τα ηνία της ταινίας ήταν ο Ari Aster. Φέτος θα είναι και πάλι εδώ με το Midsommar – μην τυχόν και κάνουμε ήσυχο καλοκαιράκι.

Από το τρέιλερ ακόμα καταλαβαίνεις ότι όλα ξεκινούν πολύ φυσιολογικά. Έτσι καταφέρνουν να μας ξεγελούν όλα τα θρίλερ. Ένα νεαρό ζευγάρι ξεκινά για ένα road trip με προορισμό μία μικρή περιοχή της Σουηδίας το καλοκαίρι. Εκεί θέλουν να συμμετέχουν σε διάφορες γιορτές και φεστιβάλ που οργανώνονται. Ως εκεί όλα καλά. Το twisted μέρος ξεκινά όταν τελικά πέφτουν θύματα μιας παγανιστικής ομάδας/αίρεσης. Το ταξίδι μεταμορφώνεται σε εφιάλτης και τα παιχνίδια του φεστιβάλ σε παιχνίδια επιβίωσης.

Μία ιστορία “σκανδιναβικού φολκλορικού τρόμου”. Ο ίδιος ο Aster προτίμησε να την χαρακτηρίσει έτσι. Προφανώς μιλάμε για κάποιου είδους νέο genre που χρησιμοποιείται εδώ – ή τουλάχιστον στην αρχή της ταινίας. Γιατί μετά από μια στροφή 180 μοιρών, ο φόβος μας είναι ίδιος, όπως σε κάθε καλή ταινία τρόμου. Όπως είπε ο ίδιος ο δημιουργός σε μια συνέντευξη του στο Hollywood Reporter, αυτή πρόκειται να είναι και η τελευταία ταινία τρόμου που ετοιμάζει. Γι’αυτό κι εμείς υποθέτουμε ότι έχει δουλέψει σκληρά για να αφήσει το στίγμα του στην κατηγορία αυτή με κάτι καλό. Λογικά το καλό σε αυτές τις ταινίες μετριέται από τις πόσες νύχτες μετά κάνεις να κοιμηθείς. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο.

Το ζευγάρι επί της οθόνης θα είναι η Florence Pugh και ο Jack Reynor. Και τους δύο τους έχουμε δει σε πολύ διαφορετικούς ρόλους μέχρι σήμερα. Μένει να δούμε πώς θα διαχειριστούν αυτόν εδώ. Αν κρίνουμε από το τρέιλερ, μάλλον πολύ καλά. Αλλά γενικά θα τα μάθουμε όλα στις 9 Αυγούστου. Μέχρι τότε μπορείς να κοιμάσαι ήσυχα.


Featured Image: vanyaland.com