Τι είναι η θεραπεία microneedling που βλέπουμε όλο και πιο συχνά;

Τι είναι η θεραπεία microneedling που βλέπουμε όλο και πιο συχνά;

Στην εποχή μας είναι πλέον σύνηθες να επιχειρούμε νέες και πρωτοποριακές θεραπείες που αφορούν στην καλή υγεία του δέρματος. Μια από αυτές θεωρείται και η θεραπεία microneedling. Αν θέλεις λοιπόν να βελτιώσεις την όψη κάποιων ουλών ή να ενισχύσεις το κολλαγόνο στο δέρμα, η συγκεκριμένη θεραπεία είναι μια ασφαλής λύση.

Τι ακριβώς είναι όμως η θεραπεία microneedling, σε ποιους απευθύνεται και ποια είναι η δράση της; Οι ειδικοί έχουν την απάντηση και γι αυτό το λόγο θα ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αναφερόμαστε σε μια μέθοδο που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την ενίσχυση του κολλαγόνου στο δέρμα. Όπως γνωρίζουμε το κολλαγόνο αντιπροσωπεύει το 30% του συνόλου της πρωτεΐνης του σώματος και πάνω από το 70% της πρωτεΐνης που συνθέτει το δέρμα μας. Ωστόσο , δεν μπορεί να προσληφθεί από ποικιλία τροφών, άρα και χρειάζεται την παρέμβαση άλλων μέσων.

Το πιο δημοφιλές μηχάνημα της συγκεκριμένης θεραπείας είναι το dermaroller, μια συσκευή ειδικά διαμορφωμένη με βελόνες πάχους 0,5 και 2,5 χιλιοστών, που εισχωρούν στο δέρμα και διεγείρουν τη φυσική διαδικασία επούλωσης του οργανισμού, ενώ παράλληλα αναπλάθουν την κατεστραμμένη επιφάνεια και χαρίζουν λαμπερή και υγιή όψη.

Η μέθοδος βασίζεται στην ικανότητα του οργανισμού να παράγει κολλαγόνο και είναι από τις λίγες που μπορούν να περάσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Μπορεί να εφαρμοστεί –εκτός από το πρόσωπο- στο λαιμό, στο ντεκολτέ, στα χέρια και σε ουλές σε όλο το σώμα, σε αντίθεση με τις παλαιότερες μεθόδους laser.

Ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά της θεραπείας είναι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της δράσης της. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή κολλαγόνου και η επούλωση διαφόρων ουλών όπως και μια μορφή ραγάδων, μπορεί να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την εφαρμογή της θεραπείας.

Όσον αφορά τα πρακτικά ζητήματα, η μέθοδος microneedling φαίνεται να είναι προσιτή οικονομικά. Ωστόσο οι ειδικοί προτείνουν να ελέγχουμε τις επαναλήψεις και να μην υπερβάλουμε στην συχνότητα της εφαρμογής της θεραπείας.

πηγή φωτογραφίας: acne clinic nyc
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.