Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Bong Joon-ho ήρθε το 2017 με το Okja.

Η παγκόσμια αναγνώριση, όμως, του σκηνοθέτη, ήρθε 2 χρόνια αργότερα με τη μεγάλη νίκη του στα Όσκαρ με την ταινία Παράσιτα. Έκτοτε όλος ο κόσμος αναρωτιέται ποια θα είναι η επόμενη κινηματογραφική απόπειρά του.

Σήμερα φαίνεται πως έχουμε την απάντηση και αυτή έχει όνομα Mickey7.

To σενάριο της ταινίας Mickey7 βασίζεται σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε στις αρχές της φετινής χρονιάς

Πρόκειται για μία δυστοπική ιστορία επιστημονικής φαντασίας που κυκλοφόρησε από τον συγγραφέα Edward Ashton. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ένας “αναλώσιμος” αστροναύτης, ο οποίος ξεκινά μία εξαιρετικά επικίνδυνη και οριακά ακατόρθωτη αποστολή με στόχο να αποικήσει τον παγωμένο κόσμο Niflheim.

Όταν ο ένας Mickey πεθαίνει, αντικαθίσταται από έναν κλώνο του ο οποίος δημιουργείται αυτόματα στο ίδιο σημείο με όλες τις αναμνήσεις να παραμένουν εκεί. Έτσι, έχει επιτευχθεί μία μορφή αθανασίας, με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Σε αυτή τη συγκεκριμένη αποστολή, όμως, τα πράγματα δεν κυλούν ακριβώς βάσει σχεδίου. Σε κάποιο σημείο της αποστολής, o ο Mickey7 αγνοείται και επομένως θεωρείται νεκρός.

Έτσι, έρχεται στη ζωή ο επόμενος Mickey8 για να αναλάβει τα καθήκοντα του. Ωστόσο, όταν οι δύο Mickey βρεθούν, θα πρέπει να φέρουν εις πέρας μαζί την αποστολή, αλλά και να καταφέρουν να συμβιώσουν και να επιβιώσουν.

Το καστ του Mickey7

Γνωρίζουμε ήδη ότι στο καστ της ταινίας βρίσκεται ο Robert Pattinson, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη εάν θα είναι αυτός που υποδύεται τον Mickey.

Πέρα από τον Pattinson, o Steven Yeun έχει επίσης επιβεβαιώσει την συμμετοχή του στην ταινία, αλλά ο ρόλος του σε αυτή παραμένει ακόμη άγνωστος. Μερικά ακόμη ονόματα είναι αυτά της Tilda Swinton, του Mark Ruffalo, της Naomi Ackie και της Toni Collette. Παραγωγός της ταινίας θα είναι ο ίδιος ο Brad Pitt, όπως έγινε και με το Okja το 2017.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν φέτος τον Αύγουστο, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να δούμε το επόμενο κινηματογραφικό εγχείρημα του Bong Joon-ho στη μεγάλη οθόνη.