Με την πρώτη ματιά νομίζει κανείς ότι είναι κάποια τσιγγάνα με μακρύ παρελθόν, ή ότι είναι μια 1600 ετών μάγισσα, ή βαμπίρ ή ακόμη ότι τη μεγάλωσαν λύκοι στις Αρδένες (ιστορικό δάσος στο Βέλγιο). Η εξωτερική της εμφάνιση έκανε τον καθένα να πιστέψει πως σίγουρα πρόκειται για μια από τις παραπάνω επιλογές. Παρόλα αυτά η αλήθεια είναι πως η Michele Lamy είναι μια βέρα Παριζιάνα, μια μποέμ ψυχή που ο χρόνος δε φαίνεται πια να αποτελεί πρόβλημά της.

Michele Lamy (4)

Η Michele Lamy είναι η σύζυγος, η μούσα και η καλλιτεχνική σύμβουλος του αμερικάνου fashion rock star Rick Owens. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έχει ρίζες από την Αλγερία. Η ακριβής της ηλικία αποτελεί ένα από τα μεγάλα μυστήρια της μόδας. Με βάση όμως μια συνέντευξή της στην οποία δήλωσε πως στην κινέζικη αστρολογία είναι μαϊμού και με βάση τον Β’ Π.Π., θεωρείται ότι γεννήθηκε κάπου στο 1944. Είναι η υπέρτατη εκκεντρική παρουσία με τατουάζ στα δάχτυλα, πολλά δαχτυλίδια που δεν τα αποχωρίζεται ποτέ, επιχρυσωμένα δόντια  και δηλώνει φαν της techno. Η Lamy είναι μια εμβληματική φιγούρα της underground νυχτερινής ζωής του Λας Βέγκας των ΄90s. Το 2003 άφησε το L.A. και μετακόμισε με τον Rick Owens στο Παρίσι. Είναι το επιχειρηματικό πνεύμα του brand, η ορθολογίστρια, η έμπνευση του σχεδιαστή και δουλειά της είναι η εξέλιξη της εταιρίας. Έχει εργαστεί ως δικηγόρος, σχεδιάστρια μόδας, ερμηνεύτρια, χορεύτρια σε καμπαρέ, ιδιοκτήτρια μπαρ, έχει κάνει ακόμη και στριπτίζ όταν ήταν ακόμη νέα στο Λας Βέγκας. Είναι πολυτάλαντη, επιχειρηματίας και μαζί με το σύζυγό της μέντορας του ανερχόμενου(ίσως πλέον καταξιωμένου) σχεδιαστή μόδας Gareth Pugh.

Τα επιβλητικά μπλε μάτια, τα σκούρα μαλλιά και τα δαχτυλίδια είναι το ατού της. Καπνίζει πολύ, πηγαίνει συχνά  γυμναστήριο, δε χάνει ποτέ τις Εβδομάδες Μόδας του Παρισιού, θαυμάζει απέραντα τον Snoop Dog και το μότο της είναι ”Να εκπλήσσεις πάντα τους φίλου σου!” Είναι η Michele Lamy, η γυναίκα πίσω από τον Rick Owens που κοιτάζει αγέρωχα το χρόνο.

Michele Lamy (3) Michele Lamy (1)

a4c64c33083ca20783f8de0e134c92db