Μετά από 60 περίπου χρόνια, ο Steven Spielberg ξαναφέρνει στις οθόνες μας το West Side Story. Ξεκίνησε ως μια μεγάλη παραγωγή μιούζικαλ στο Χόλυγουντ, συνέχισε ως ταινία και τώρα ήρθε η ώρα να ξαναδούμε την ταινία από μια σύγχρονη σκοπιά.

Πριν μερικές μέρες δημοσιεύθηκε η πρώτη φωτογραφία από το καστ της ταινίας. Τα δύο πρωταγωνιστικά πρόσωπα, τον Tόνι και την Μαρία φαίνεται να ενσαρκώνουν ο Ansel Elgort και η Rachel Zegler αντίστοιχα. Από τα ρούχα τους και την εμφάνιση των ηθοποιών καταλαβαίνουμε ότι ο Steven Spielberg θα μείνει αρκετά πιστός στην αρχική ιστορία. Όλοι τους θυμίζουν πραγματικά τους Jets και τους Sharks του West Side Story του 1957. Όσο για την ιστορία; Δύο έφηβοι από δύο αντίπαλες συμμορίες ερωτεύονται. Κλασσικό; Ναι. Βαρετό; Με τίποτα.

Ειδικά όταν ξέρουμε ότι ο Steven Spielberg υπογράφει την σκηνοθεσία, ενώ ο ο Tony Kushner το σενάριο. To West Side Story έμεινε για πολλούς λόγους στην ιστορία. Έγινε αυτό που λέμε “iconic”. Αρχικά είχε το 1957 στο Broadway, την πρώτη Λατινοαμερικανή πρωταγωνίστρια. Αυτό είναι που έκανε και την Zegler να παραδεχθεί ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους ρόλους της όντας Κολομβιανή ηθοποιός. Και ο Spielberg γενικότερα δούλεψε πολύ σκληρά για να κατάφερει το επιθυμητό αποτέλεσμα με το καστ του. Με οντισιόν που διήρκεσαν περίπου έναν χρόνο, έψαχνε να βρει άτομα που θα έχουν την αυθεντικότητα των νέων του 1957 στην εποχή μας.

Η νέα ταινία όμως δεν θα μείνει “κολλημένη” στα δεδομένα του ’50. Θα αντικατοπτρίζει και το σήμερα, την πραγματικότητα των συνόρων, της διαφορετικότητας και της “λευκής κυριαρχίας”. Εφόσον η αρχική ιστορία ήταν γεμάτη από στερεότυπα και προκαταλήψεις, ένα remake δεν μπορεί να ξεφύγει και πολύ από αυτά. Μπορεί ωστόσο να τα προβάλει με ένα διαφορετικό τρόπο. Αυτό τον τρόπο θα περιμένουμε να δούμε τον Δεκέμβριο του 2020.

Μέχρι τότε μπορούμε να αρκεστούμε σε πληροφορίες όπως ότι η ταινία θα γυριστεί κατά βάση στο Χάρλεμ. Ευτυχώς να λέμε, γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε κάποια καταλληλότερη περιοχή ή στούντιο. Όπως επίσης ότι έχει ήδη ανακοινωθεί πως η Maddie Ziegler θα εμφανιστεί ως μέλος των Jets, χωρίς κάποιον συγκεκριμένο ρόλο. Αρκεί να την αναγνωρίσεις από την μαεστρία στις χορευτικές κινήσεις της.