Όταν η Karen Swanson της New England Design Works ανέλαβε αυτό το σπίτι του 1867 στο Belmont της Μασαχουσέτης, ο πελάτης της είχε ένα σαφές όραμα: «Είναι Βρετανίδα και από την αρχή της διαδικασίας ήθελε να φέρει μια ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα στην κουζίνα», λέει η interior designer.

Η Swanson μελέτησε πολύ το βρετανικό σχεδιασμό κουζίνας και συνεργάστηκε με την αρχιτέκτονα Elizabeth Cole και το γραφείο Nick Portnoy Builders για τον εκσυγχρονισμό του χώρου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία μιας «κυκλικής» διαδρομής στο ισόγειο ανοίγοντας τοίχους, προσθέτοντας γαλλικές πόρτες που ανοίγουν προς τα έξω και μετακινώντας τις παρακείμενες υπόγειες σκάλες. Στη συνέχεια, η Swanson αναζήτησε Βρετανούς προμηθευτές για τα έπιπλα και τα άλλα αντικείμενα. Όπως τους πολυελαίους.

Μια British-inspired κουζίνα, ιδανική για να πιείς το τσάι σου
housebeautiful.com

«Το στυλ της πόρτας είναι πιο περίτεχνο, πιο κομψό από αυτό που ακολουθούν οι περισσότεροι πελάτες», λέει η Swanson. Περιορίστηκε επίσης το ύψος των άνω ντουλαπιών. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να καλύψουν τον τοίχο στην κουζίνα με επιπλέον ντουλάπια. Αλλά αυτό μπορεί να κάνει την κουζίνα να φαίνεται βαριά και κλειστοφοβική.

Φτιάξε λοιπόν ένα φλιτζάνι Earl Gray και ετοιμάσου να ανακαλύψεις τις κομψές λεπτομέρειες και όλες τις έξυπνες λύσεις αυτής της κουζίνας.

Μην υπερφορτώνεις το χώρο με ντουλάπια

Μια British-inspired κουζίνα, ιδανική για να πιείς το τσάι σου
housebeautiful.com/JARED KUZIA

Οι καθαροί τοίχοι αφήνουν χώρο για τέχνη, μια πολυτέλεια σε έναν κατά τα άλλα χρήσιμο χώρο. Η Swanson επέλεξε να χρησιμοποιήσει μόνο ελάχιστα ντουλάπια σε μια γωνία στο πάνω μέρος, ώστε να μπορέσει να προσθέσει έργα τέχνης και να διατηρήσει μια ευάερη αίσθηση στο δωμάτιο.

Λάβε υπόψη σου τις μαγειρικές σου συνήθειες

Μια British-inspired κουζίνα, ιδανική για να πιείς το τσάι σου
housebeautiful.com/JARED KUZIA

Παρόλο που ο χώρος έχει το δικό του νεροχύτη και μια εντυπωσιακή βρύση από ορείχαλκο, ο σύζυγος ζήτησε έναν άλλο μεγάλο, πρακτικό νεροχύτη στον πάγκο που βρίσκεται στη μέση της κουζίνας. Το στιλ της κουζίνας έτσι ικανοποιεί τόσο τις επίσημες όσο και τις λειτουργικές ανάγκες της οικογένειας. Extra προτέρημα, ότι βλέπει στον κήπο.

Παίξε με τα διαφορετικά πόμολα στα ντουλάπια

Μια British-inspired κουζίνα, ιδανική για να πιείς το τσάι σου
housebeautiful.com/JARED KUZIA

Δεν χρειάζεται να είσαι κολλημένη με ένα στυλ όσον αφορά τα ντουλάπια σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο στυλ στο χρώμα και στο γενικότερο concept και να διαφοροποιήσεις την τελική εικόνα χρησιμοποιώντας διαφορετικά πόμολα.

featured photo: housebeautiful.com/JARED KUZIA