Με μια αλλιωτικη οψη Δευτερας

coffeetogo

Ο πρωινή "απαγγελία" της βροχής δε με άφηνε να σηκωθώ από το κρεβάτι. Το ξυπνητήρι μου από την άλλη πιστός συνεργός της τάξης και του προγράμματος, προσπαθούσε μάταια να με συνετίσει με την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα της κάθε Δευτέρας. Τη μέρα που αδικούμε πιο πολύ από όλες. Τη μέρα που λέμε όλοι ότι θα ξεκινήσουμε δίαιτα, θα κόψουμε το κάπνισμα ή τέλος πάντων θα παραμερίσουμε τον οποιοδήποτε πειρασμό μας. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μας βρίσκεται μια κρυφή ενοχή που μας υπενθυμίζει ότι δεν είναι οι Δεύτερες που φτιάχνουν την κατάσταση, εντούτοις όμως τις θεωρούμε υπεύθυνες που δεν μπορούν να μας βάλουν σε τάξη. Λες και οι Παρασκευές προσπαθούν απεγνωσμένα να γκρεμίσουν τους κανόνες που ακολουθούσαμε τόσες μέρες με πίστη και ευλάβεια.

Σκέφτομαι ότι ο μοναδικός λόγος που με δελεάζει να ξυπνήσω είναι η θεία γεύση του αγαπημένου μου ροφήματος, που ακούει στο όνομα καφές. Ανοιγοκλείνω τα μάτια μου και κάνω μια μεγάλη αγκαλιά στο μαξιλάρι μου θέλοντας να το αποχαιρετήσω για το υπόλοιπο της μέρας. Τα ρούχα που θα φορέσω είναι τοποθετημένα στην καρέκλα του γραφείου μου. Τακτική που εφαρμόζω κάθε βράδυ για να ξεκλέψω λίγο χρόνο ακόμη με το κρεβατάκι μου. Πεπεισμένη, ότι οι ηλιαχτίδες, το δευτερεύον ξυπνητήρι μου, είχανε πάρει ρεπό, η μόνη μου διέξοδος ήταν λίγο δροσερό νερό στο πρόσωπο μου(…)

Η ιεροτελεστία προετοιμασίας για τη δουλειά είχε τελειώσει μέσα σε μισή ώρα. Ο καφές βλέπετε δεν μπορούσε και πολύ να με περιμένει. Με ζητούσε απεγνωσμένα από την καφετέρια της γωνίας. Πήρα την πουά ομπρέλα μου και με γοργούς ρυθμούς κατευθύνθηκα στο πρωινό μου στέκι. Ένα καλημέρα είπα και ήτανε σαν να λήφθηκε η παραγγελία του καφέ μου. Το πλέον καθιερωμένο ζεστό latte μου με σιρόπι βανίλιας. Με την πρώτη γουλιά, η Δευτέρα μου είχε αποκτήσει νόημα.

-Καλή Εβδομάδα να 'χεις Σοφάκι, μου 'πανε με μια φωνή τα παιδιά.

-Καλή Εβδομάδα, απάντησα με ένα πλατύ χαμόγελο.

Και ήμουνα σίγουρη η εβδομάδα μου θα κυλούσε υπέροχα. Γιατί οι Δευτέρες όταν θέλουμε μπορεί να γίνουν όμορφες, τόσο όμορφες που να ομορφαίνουν ολόκληρη την εβδομάδα μας.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.