Στην οδό Ιουστινιανού 5, σε ένα από τα πιο όμορφα spots της Θεσσαλονίκης θα βρεις το Μη μαδάς τη μαργαρίτα, το κοσμηματοπωλείο με τα πιο ξεχωριστά κοσμήματα που έχεις δει ποτέ.

Αν βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη βέβαια, οι πιθανότητες να μην έχεις περάσει έξω από τη βιτρίνα του αγαπημένου πια κοσμηματοπωλείου, είναι ελάχιστες.

Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις όσα πρέπει να γνωρίζεις για αυτό το brand, αλλά και τις δημιουργούς του, τις δύο -ναι δύο- Μαργαρίτες!

Η Μαργαρίτα Τζιμίκα και η Μαργαρίτα Τσιουμάκα γνωρίστηκαν όταν ήταν συμφοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο αλλά η μοίρα της έφερε ξανά κοντά αργότερα όταν ξεκίνησαν τις σπουδές αργυροχρυσοχοΐας. Λίγα χρόνια αργότερα σταμάτησαν να αναρωτιούνται “μ’ αγαπά-δε μ’ αγαπά” και δημιούργησαν το “Μη μαδάς τη Μαργαρίτα”, ένα εργαστήριο χειροποίητων κοσμημάτων από ασήμι, χρυσό, πολύτιμες και ημιπολύτιμες ορυκτές πέτρες και σμάλτα.

Αυτή η άκρως γυναικεία επιχείρηση λοιπόν πήρε σάρκα και οστά το 2010 και από τότε δημιουργεί μερικά από τα πιο μοναδικά κοσμήματα που μας έχουν κλέψει την καρδιά.

Όλα αυτά τα χρόνια οι δύο Μαργαρίτες δουλεύουν δίπλα δίπλα, συμφωνούν, διαφωνούν, αλληλοσυμπληρώνονται, φαντάζονται και υλοποιούν τα σχέδιά τους μεταμορφώνοντας τα ακατέργαστα πολύτιμα μέταλλα σε σύγχρονα κοσμήματα με επιθυμία του να φορεθούν πολύ και να αγαπηθούν ακόμη περισσότερο.

Η βασική ιδεολογία πίσω από τη δημιουργία των κοσμημάτων είναι απλή. Δεν ακολουθούν τη μόδα, δημιουργούν απλά κομμάτια διαχρονικά που η ιστορία τους δεν τελειώνει ποτέ.

Οι λόγοι που έχουν βάλει αυτά τα κοσμήματα σε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας; Πολλοί.

Τα προσεγμένα σχέδια, η άψογη αισθητική μα -πάνω από όλα- τα μηνύματα που περνάνε. Ευφάνταστα, χαραγμένα μηνύματα όπως “Dance, don’t walk”, “Αγάπα με αν τολμάς”, “Με την καρδιά βλέπεις καθαρά”, “Ρόδα είναι και γυρίζει” και άλλα πολλά που ψάχνουν τον αποδέκτη τους!

Στο Μη μαδάς τη μαργαρίτα δουλεύουν αποκλειστικά με ασήμι και χρυσό και εκτός από τις ασημένιες συλλογές υπάρχει και η Fine που αποτελείται από ξεχωριστά κοσμήματα σε 14Κ ή 18Κ, κάποια από αυτά μοναδικά καθώς και εναλλακτικά και ξεχωριστά δαχτυλίδια γάμου.

Όλα τα κοσμήματα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά στο εργαστήριό του Μη μαδάς τη μαργαρίτα, στην Ιουστινιανού 5.

Στη σπάνια περίπτωση φυσικά που δεν βρεις αυτό που σου ταιριάζει μπορείς να ζητήσεις τη δημιουργία του δικού σου custom κοσμήματος!

E-shop | Facebook | Instagram