Μην ξεχάσεις γενικώς πως οι φίλοι είναι προτεραιότητα και προαπαιτούμενο για την ψυχική υγεία. Κάτι που πολύ εύκολα μπουρδουκλώνεται στις εβδομάδες του χειμώνα που όλοι τρέχουμε σαν τους τρελούς. Μην αφήσεις το καλοκαίρι να πάει χαμένο. Ένα 4ήμερο στο νησί που πηγαίνατε παλιά, ένα 3ήμερο στο νησί που υπάρχει σπίτι, ένα σκ αδερφέ στο οικογενειακό εξοχικό.  Σημασία δεν έχει το πού. Σημασία έχει να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου πόσο καλά περνάς με τους φίλους σου και ποιος είσαι μέσα από τους αυτούς.

Προς θεού δεν υποτιμώ την αξία των ζευγαροδιακοπών – φωτιά να πέσει να με κάψει. Είμαι φαν και τιμώ το διπλό σετάκι ξαπλώστρας. Απλά είναι διαφορετικό από τις 5 στριμωγμένες ξαπλώστρες κάτω από την ίδια ομπρέλα και το παραλήρημα βλακείας που τις συνοδεύει.

  1. Γιατί δεν υπάρχει σαφές πρόγραμμα. Το πλάνο που χοντρικά ακολουθείται στις ζευγαροδιακοπές είναι «μπάνιο-φαγητό-ντους-ποτό». Με τους φίλους σου θα κάτσεις στην παραλία όσο τραβήξει κάθε μέρα. Θα φάτε και πολύ πρόχειρα, μπορεί να μη λούσεις και μαλλί γιατί έκατσε ωραία με το αλάτι και αν σας τη βαρέσει, θα πάτε για ποτό όπως είστε από τη θάλασσα. Σε προσωπική εμπειρία, μία τέτοια βραδιά με τις κολλητές μου ήταν από τις καλύτερες της ζωής μας. Κάτω τα στερεότυπα.
  2. Γιατί έχεις καιρό να μεθύσεις και να ξυπνήσεις κομμάτια. Αν αναρωτηθείς τι ωραίο έχει αυτό, πρέπει επειγόντως να βγεις από την ψυχολογία του μεσήλικα που καθημερινές δεν πίνει γιατί δουλεύει, Σάββατο θα πάει σινεμά/φαγητό/σπίτι, Κυριακή πάλι ούτε, γιατί αύριο είναι Δευτέρα. Σκέψου πόσο ωραία έχεις περάσει στα ξενύχτια με τους φίλους σου. Θυμάται κανείς τον πονοκέφαλο της άλλης μέρας; Δεν νομίζω. Βγείτε, πιείτε, μιλήστε με κόσμο, χορέψτε, πριν κοιμηθείς πάρε 2 ντεπόν και τατααα!
  3. Γιατί θα ψωνίσεις από τη βαλίτσα της κολλητής σου. Αυτές που μετά θα πάνε ζευγαροδιακοπές, κατ’ αρχήν έχουν έξοδα, κατά δεύτερον έχουν τη δυνατότητα να πάνε για ψώνια στη διπλανή βαλίτσα. Όλο και κάποιο κομμάτι θα τσιμπήσεις για να το λανσάρεις με το αγόρι σου. Ανανέωση τώρα και οικονομία= η βαλίτσα της φίλης μου είναι 2 φορές δική μου.
  4. Γιατί θα βρεις την ισορροπία σου. Καινούργια αρχή δεν γίνεται μόνο το Σεπτέμβριο που ξεκινάει το σχολείο και τον Ιανουάριο που αλλάζει ο χρόνος. Γίνεται και όταν το μέσα σου αδειάζει, όταν συνέρχεσαι από όπου έχεις βυθιστεί και το τοπίο μπροστά σου ξεθολώνει. Δεν χρειάζεται καμιά φορά ούτε να συζητήσεις με τις ώρες, ούτε να αναλύσεις. Δεν χρειάζεται να πεις για τη δουλεία, τη σχέση, την οικογένεια. Χρειάζεται να ξανανιώσεις την κανονικότητα σου. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το δυνατό γέλιο, την ξέγνοιαστη χαζοκουβέντα εκεί που σκάει το κύμα, το λιώσιμο στο μπαλκόνι του ενοικιαζόμενου. Το μαγικό με τους φίλους γίνεται μόνο του.

Έλα ντε τι κάθεσαι, βάλτε κάτω τα σαββατοκύριακα και πάτε όπου βρείτε. Άμα δεν βρείτε κανένα σκ ελεύθερο (φοριέται πολύ φέτος με τους γάμους), πάτε για μια μπύρα στο κέντρο. Οι φίλοι σου έχουν ένα καθαρό προβάδισμα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο στο να σε κάνουν να περνάς καλά, το χωροταξικό it’s not an issue.