Εάν έχεις βιώσει και εσύ αυτή την εκνευριστική στιγμή που ανοίγοντας τη ντουλάπα σου βρίσκεις τα μισά σου ρούχα πεσμένα στο πάτο της και τα άλλα μισά τσαλακωμένα, τότε ίσως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για κρεμάστρες. Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί είναι έτσι το σχήμα της κρεμάστρας και τι σκοπό εξυπηρετεί; Αν όχι, επίτρεψέ μας να σου κάνουμε ένα σύντομο briefing.Μήπως οι κρεμάστρες καταστρέφουν τα ρούχα σου;

Η κρεμάστρα αναπαριστά το σχήμα του ανθρώπινου σώματος, και πιο συγκεκριμένα τις καμπύλες γραμμές των ώμων. Έτσι, το σχήμα του ρούχου δεν αλλάζει και διατηρεί τη φυσική του γραμμή, προσαρμοσμένο σε μία ρεπλίκα σώματος. Δεν είναι τυχαίο που τα μεγάλα καταστήματα ρούχων κρεμάνε τα προϊόντα τους σε βαριές, ξύλινες κρεμάστρες που μιμούνται τις απαλές κλίσεις των ώμων σε κάθε πλευρά. Τώρα μήπως κατάλαβες γιατί οι λεπτές, γεμάτες γωνίες, συρμάτινες κρεμάστρες σου κάνουν κακό στα όμορφα ρουχαλάκια σου; Όχι μόνο γιατί συχνά πυκνά το τελείωμα του σύρματος μπλέκεται στο ύφασμα και προκαλεί μικροφθορές στο ρούχο, αλλά και γιατί δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση το ρόλο που θα έπρεπε.

Αν πάλι σκέφτεσαι το χώρο ή το κόστος που απαιτείται για να γεμίσεις με βαριές, ξύλινες κρεμάστρες τη ντουλάπα σου, σκέψου τις λεπτές βελούδινες αντακαταστάτριές τους τις οποίες θα βρεις πανεύκολα και σε τεράστια ποικιλία.