Το μεξικάνικο παραδοσιακό γλυκό bunuelos επικρατεί σε όλη την Λατινική Αμερική και το σερβίρουν με σοκολάτα, με σοκολάτα bitter, με σοκολάτα και chilli ή με πιπέρι ή με παγωτό. Θα σου θυμίσουν πολύ τα churros.

Τι θα χρειαστείς:

250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κουταλάκι baking powder

1/2 κουταλάκι αλάτι

180ml χλιαρό νερό

4 κουταλιές λάδι, και λάδι για το τηγάνισμα

Για το topping

400γρ ζάχαρη

1 κουταλιά κανέλλα

Πως θα τα φτιάξεις:

Βάλε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακάτεψε τα όλα μαζί. Πρόσθεσε το χλιαρό νερό και τις 4 κουταλιές λάδι. Ανακάτεψε με τα ένα κουτάλι ή τα χέρια σου μέχρι να φτιάξεις μία ζύμη.

Άνοιξε τη ζύμη πάνω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, δουλεύοντας την 8-10 λεπτά.

Φτιάξε μία μπάλα ζύμης και βάλε τη πάλι στο μπολ, σκέπασέ την και άφησέ την για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ βάλε σε ένα πιάτο μπόλικες χαρτσοπετσέτες και βάλε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τα υλικά του topping και άφησε τα στην άκρη.

Χώρισε τη ζύμη σε 8 ξεχωριστά κομμάτια.  Δούλεψε τη κάθε ζύμη και άνοιξε τη σε στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο περίπου 20εκ.

Ζέστανε το λάδι σε δυνατή θερμοκρασία. Τηγάνισε τη κάθε ζύμη για δύο λεπτά από την κάθε πλευρά. Μόλις ροδίζει αρκετά βγάλε τη στο πιάτο και πασπάλισε όσο είναι ζεστή με τη ζάχαρη και την κανέλα για να κολλήσει.