Όταν είσαι σε μια φάση άχαρη στα ερωτικά σου που τίποτα και είσαι στο όχι και δεν σε συγκλονίζει και έχεις σχεδόν ξεχάσει πως είναι να είσαι ενθουσιασμένη με κάποιον δύο είναι οι λύσεις: Να φλερτάρεις όσο περισσότερο μπορείς ή να κόψεις κάθε τι μισό. Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για το δεύτερο.

Κορίτσι βγήκε, γνώρισε τον κόσμο και ίσως λίγο τον υπόκοσμο. Έλπισε, απογοητεύτηκε, έκανε δηλώσεις “ποτέ ξανά”, “να του πάρουμε μια πάστα” και γύρισε σπίτι κουρασμένο από το ταξίδι “αυτό κάπου φαίνεται να πηγαίνει” στο “διαβάστηκε”. Ξεφυσά, βγάζει το σουτιέν και ανοίγει το Netflix.

via GIPHY

Καταρχάς, δεν είσαι μόνη. Ξέρεις πόσος κόσμος εκεί έξω λέει τα ίδια; “πόσο δύσκολο είναι να βρεις έναν άνθρωπο”; Πολλοί και στα δύο φύλα.

Ξέρω πως έδωσες ευκαιρίες, έστειλες θαρραλέα μηνύματα και βγήκες και εκείνο το ραντεβού γιατί φαίνεται καλό παιδί. Και θέλεις πια το καλό σου το φόρεμα το φρεσκοαγορασμένο να το δει ένα αγόρι που κάνει την καρδιά σου να χτυπά ή έστω το κινητό σου. Αλλαγή πλεύσης λοιπόν.

Ένα ρητό λέει πως αν η ευκαιρία δεν εμφανιστεί χτίσε μια πόρτα να χτυπήσει. Σε ελεύθερη μετάφραση, κλείσε την πόρτα σε ό,τι δε σου κάνει. Και κλείδωσε τη, θα συμπληρώσω.

via GIPHY

Στα εύκολα, κλείσε τις εκκρεμότητες που δεν σε συγκινούν. Κέρασε τις πάστες σου στα καλά παιδιά μεν αλλά δεν. Μη συνεχίζεις άλλο συζητήσεις στα τσατ, μη βγαίνεις ραντεβού που δεν ανυπομονείς για το φιλί. Ευγενικά πάντα, αλλά μη χάνεις χρόνο και μην σπαταλάς και το δικό τους.

Στα δύσκολα, κάνε unfollow ή mute σε όσους περιμένεις να στείλουν και όσο είσαι στην αναμονή λιώνεις να βλέπεις τα stories με τις εξόδους τους. Απόφαση οριστική και αμετάκλητη. Μην πέσεις στην παγίδα να γυρίσεις και να τσεκάρεις μήπως άλλαξε κάτι. Όποιος ενδιαφέρεται βρίσκει χρόνο και τρόπο. Αν δήλωσες διαθεσιμότητα και ακόμη να προτείνει να βρεθείτε, δε μας κάνει. Θέλεις έναν άνθρωπο που να σου δείχνει ότι σε θέλει, όχι να σε κάνει να αναρωτιέσαι.

via GIPHY

Και τώρα πάμε, στα συμπληρωματικά. Τόλμησε να κάνεις αυτές τις αλλαγές στη ζωή σου που θέλεις. Αν δεν σε εκφράζει ένα περιβάλλον προσπάθησε να το αλλάξεις. Αναζήτησε άτομα και καταστάσεις που είναι κοντά στο χαρακτήρα σου και σε αυτά που σου αρέσει να κάνεις. Πήγαινε εκεί που νιώθεις ότι ανήκεις. Έτσι αυξάνεις τις πιθανότητες να γνωρίσεις έναν άνθρωπο που ταιριάζετε γιατί θα σας δένουν πολλά περισσότερα.

Και δώσε χρόνο στην αλλαγή να φανεί. Λένε πως σε δυο εβδομάδες θα το νιώσεις, σε τέσσερις θα το δεις και σε οκτώ θα το δουν οι γύρω σου. Και αν σου πάρει παραπάνω από δύο μήνες, κάνε υπομονή. Το δικό σου παλικάρι μπορεί να άργησε να αποδεσμευτεί από το δικό του λάθος περιβάλλον.

via GIPHY


featured image: Thought Catalog Tumblr