Μετά την covid-19 εποχή, έχει δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση προσέγγισης της φάσης, που λέγεται ενσυνειδητότητα.

Έχει δηλαδή, αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου, έχουν αλλάξει οι στόχοι και η κοσμοθεωρία σου. Έχεις αλλάξει με άλλα λόγια, τον τρόπο σκέψης και οπτικής σου.

Πλέον μέσα σε αυτόν τον ρευστό κόσμο, δεν έχεις χρόνο και ούτε και λόγο να περιμένεις να σου έρθουν αυτά που ονειρεύτηκες. Τώρα είναι η εποχή, που απλά ορμάς και παλεύεις και τολμάς.

Σε αυτόν τoν νέο κόσμο λοιπόν, που όλα είναι εφικτά, εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις, είναι να συντονιστείς. Να συντονίσεις τις ανάγκες σου, τα θέλω σου και να βρεις τρόπο να πετύχεις τους στόχους σου. Ουσιαστικά, επαναξιολογείς τον εαυτό σου, μέσα από μια νέα λίστα με τα σημαντικά για σένα.

Κι αυτό που χρειάζεσαι είναι μια τεχνική για να το καταφέρεις. Αυτή η τεχνική είναι η μέθοδος Manifestation.

Η μέθοδος

Manifestation σημαίνει δήλωση. Και η τεχνική βασίζεται ακριβώς σε μια δήλωση, που κάνεις εσύ για τον εαυτό σου. Δηλώνεις ποι@ είσαι, τι θέλεις και πως θα προχωρήσεις.

Η μέθοδος manifestation βασίζεται στην τεχνική της αποδόμησης. Παίρνει δηλαδή, έναν γενικό σκοπό, έναν ευρύτερο στόχο και τον σπάει σε μικρά, αλλά πιο πραγματοποιήσιμα κομμάτια, με λιγότερους περιορισμούς.

Θα μπορούσε κανείς να ταυτίσει τη μέθοδο αυτή με τη θεωρία του νόμου της έλξης. Αλλά είναι διαφορετική από την άποψη ότι, σε βοηθάει να υλοποιήσεις τις ιδέες σου, με περισσότερο πρακτικό και λιγότερο ιδεαλιστικό τρόπο.

Η τεχνική συνδυάζει τις προθέσεις σου, με τις προκλήσεις που θέτεις στον εαυτό σου, τα συναισθήματά σου και με τεχνικές επιστημονικές. Η ψυχολογία για παράδειγμα, είναι μια επιστήμη, που θα σου δείξει πώς να διαχειριστείς όσα νιώθεις και όσα σκέφτεσαι και θα τα βάλει σε μια σειρά, που θα σε οδηγήσει σε ένα σκεπτικό επιτυχίας.

Σε βάζει δηλαδή σε μια διαδικασία, όπου να μπορείς να βρεις τρόπο να πετύχεις τα όνειρά σου.

Ο τρόπος

Ωστόσο, τίποτα δεν έρχεται ουρανοκατέβατο. Χρειάζεται να δουλέψεις για να πετύχεις. Απλά πρέπει να δουλέψεις με τον σωστό τρόπο.

Το  πρώτο βήμα λοιπόν, είναι να είσαι σίγουρ@ για αυτό που θέλεις. Να ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτό που σε παρακινεί, το βασικό σου κίνητρο για να θέλεις αυτά που θέλεις. Να διευκρινίσεις τι είναι αυτό, που θέλεις να αλλάξεις στη ζωή σου, τι σε ενοχλεί και τι όχι.

Για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να πας πιο βαθιά. Απαιτείται μια πιο βαθιά κι ενδελεχής ανασκόπηση του εγώ σου. Προσδιόρισε τις αξίες σου και πορέψου με γνώμονα αυτές. Γιατί πώς θα ανακαλύψεις τι είναι πραγματικά αυτό που θες, αν δεν ξέρεις τι σε παρακινεί να το θες;

Αφού είσαι πια συνειδητοποιημέν@ με τα κίνητρα και τους στόχους σου, γράψε τους κάπου. Έτσι απλά να υπάρχουν. Να σου υπενθυμίζουν τι είναι σημαντικό, όταν παρεκκλίνεις, όταν χάνεσαι. Κόλλησε το χαρτάκι κάπου να το βλέπεις. Να το περάσεις στο υποσυνείδητό σου, να σου γίνει βίωμα.

Παράλληλα, πρέπει να αποβάλλεις τα αρνητικά, αυτά δηλαδή, που σε κρατάνε πίσω. Ο τρόπος για να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις και γενικά αυτό το status της αποτυχίας, είναι να το μετατρέψεις σε θετικό. Εκεί που λες “δεν μπορώ”, πες “μπορώ”. Μια λεξούλα είναι, που αλλάζει λοιπόν το νόημα της δράσης σου. Ας πάει λοιπόν, στο καλό.

Το βασικό όμως, είναι να δουλέψεις για τους στόχους σου. Όρμα μανιασμένα, δούλεψε και θα κερδίσεις. Δεν φτάνει μόνο να το θες, πρέπει και να το κερδίσεις. Και ο τρόπος είναι η δουλειά και η συνέπεια. Συνέχισε και μην σταματάς.

Ωστόσο, πρέπει να θυμάσαι ότι οι στόχοι σου συνδέονται μεταξύ τους. Δεν σημαίνει ότι σταματάς, μόλις πετύχεις κάτι. Συνεχίζεις. η αδράνεια και το “βόλεμα” είναι εχθροί σου. Το νόημα είναι στο ταξίδι άλλωστε.

Α, και μην ξεχνάς να είσαι ευγνώμων για κάθε μέρα, που έχεις την ευκαιρία να διεκδικείς. Να θυμάσαι ότι είσαι από τους τυχερούς. Το σύμπαν σε ευνοεί κι εσύ το αποδέχεσαι, το σέβεσαι και το ευχαριστείς.

Believe and achieve.