Ακούσαμε και εμείς για το νέο trend στη γυμναστική, με το όνομα Metcon και σπεύσαμε να μάθουμε τι ακριβώς είναι και πως θα μας βοηθήσει. Τα αρχικά σημαίνουν metabolic conditioning, δηλαδή μεταβολική ρύθμιση. Αυτού του είδους η γυμναστική βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και την ενεργειακή απόδοση.

Το πρόγραμμα Metcon αποτελείται από αναερόβιες ασκήσεις σωματικού βάρους σε συνδυασμό με αερόβιες ασκήσεις. Ο στόχος αυτού του συνδυασμού είναι να ξυπνήσουν πολλαπλά ενεργειακά συστήματα σε μία προπόνηση. Γιατί λοιπόν να επιλέξει κανείς το Metcom workout;

Είναι γρήγορο

Επειδή είναι μία πολύ έντονη μέθοδος γυμναστικής, μπορείς να καταφέρεις πολλά μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα σε δεκαπέντε με εικοσιπέντε λεπτά αγγίζεις την αερόβια άσκηση που χρειάζεσαι χωρίς να δημιουργηθεί περισσότερο γαλακτικό οξύ απ’ όσο πρέπει.

Συνδυάζει αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις

Οι αερόβιες ασκήσεις είναι αυτές που δίνουν συνεχή, ρυθμική κίνηση μεγάλων μυϊκών ομάδων. Οι αναερόβιες ασκήσεις είναι έντονες ασκήσεις πολύ μικρής διάρκειας που πιάνουν συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες. Το σώμα μας χρειάζεται και τα δύο. Με τη μέθοδο Metcon τα έχεις.

Βοηθά στην καλή οξυγόνωση

Η αεροβική άσκηση συμβάλλει στην αύξηση της τροφοδότησης των μυών με αίμα και της ικανότητας για καλύτερη χρήση του οξυγόνου. Η οξυγόνωση του σώματος θα βελτιώσει την υγεία των εγκεφαλικών κυττάρων και τους συνδέσμους των ιστών.

Γυμνάζεις ολόκληρο το σώμα

Ο στόχος του Metcon workout είναι να έχει το σώμα σου σε εγρήγορση. Οι πιθανοί συνδυασμοί ασκήσεων είναι πάρα πολλοί. Έτσι, το σώμα σου δεν ξέρει τι να περιμένει.

Όπως με όλα τα είδη γυμναστικής, και η μέθοδος Metcon θέλει προσοχή. Πρέπει να χτίσεις το πρόγραμμά σου με βάση το σώμα σου, τις ανάγκες σου και χωρίς να υπερβαίνεις τα όριά σου. Γι’ αυτό θα ήταν καλό να συμβουλευτείς έναν ειδικό πριν το πάρεις απόφαση.