Ίσως ήδη ξέρεις ότι κάθε ζώδιο ανήκει και σε ένα στοιχείο—φωτιά, νερό, γη ή αέρα. Ε, λοιπόν, δεν είναι ο μόνος τρόπος για να διαχωρίζονται τα ζώδια σε ομάδες!

Στην πραγματικότητα, και τα 12 ζώδια χωρίζονται επίσης σε ομάδες ποιοτήτων, δηλαδή έναν άλλο τρόπο για να περιγράψεις την προσωπικότητα κάθε ζωδίου.

Η μεταβλητή ποιότητα αντιπροσωπεύει την ικανότητα προσαρμογής και προσαρμογής στην αλλαγή χωρίς κανένα δισταγμό και την ικανότητα να αντιμετωπίζεις άνετα το απρόβλεπτο και το απροσδόκητο. Τα μεταβλητά ζώδια είναι μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε κατάσταση επειδή έχουν μια εγγενή ικανότητα να αλλάζουν τον εαυτό τους και τη νοοτροπία τους ώστε να ταιριάζουν με το περιβάλλον τους.

Τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια είναι Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύς. Τα μεταβλητά ζώδια – και πάλι, οι Δίδυμοι, η Παρθένος, ο Τοξότης και οι Ιχθείς – είναι οι στοχαστές και οι φιλόσοφοι του ζωδιακού κύκλου. Σηματοδοτούν το τέλος της σεζόν ή την ολοκλήρωση ενός κύκλου (ανάλογα με το πώς το βλέπετε): Η εποχή των Διδύμων ξεκινά όταν τελειώνει η άνοιξη, η εποχή της Παρθένου αρχίζει όταν τελειώνει το καλοκαίρι, η εποχή του Τοξότη αρχίζει όταν τελειώνει το φθινόπωρο και η εποχή του Ιχθύ αρχίζει όταν τελειώνει ο χειμώνας.

Τα μεταβλητά ζώδια γνωρίζουν ότι η αλλαγή έρχεται. Εργάζονται σκληρά για να προετοιμάσουν εμάς τους υπόλοιπους για τη μεταμόρφωση—έχουν την ευελιξία και ανοιχτό μυαλό να κατανοούν καταστάσεις από όλες τις διαφορετικές οπτικές γωνίες. Σκέψου τους ως ανοιχτόμυαλους φιλοσόφους.

Τους παίρνει λίγο χρόνο για να αποφασίσουν τι σκέφτονται και τι θέλουν. Και μόλις πάρουν τελικά μια απόφαση, είναι ανοιχτοί να αλλάξουν γνώμη. Ενοχλητικό αν προσπαθείτε να επιλέξετε πού θα φάτε, ναι, αλλά εκπληκτικό για να δουλέψετε με δημιουργικές ιδέες.

Δίδυμοι

Γνωστό ότι μοιράζονται 1200 λέξεις το λεπτό, αυτή είναι η φλύαρη φύση των Διδύμων και οφείλεται στο περίεργο μυαλό τους. Παρόλο που τους αρέσει να κουτσομπολεύουν, οι Δίδυμοι μπορούν όσο μιλάνε να βγάζουν τη δουλειά δύο ανθρώπων. Αυτά τα έξυπνα αέρινα ζώδια είναι δημιουργικά. Οι haters λένε ότι είναι «ψεύτικοι» ή «διπρόσωποι», αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς προσαρμοστικές κοινωνικές πεταλούδες της ζωής!

Παρθένος

Αναλυτικοί και πρακτικοί, οι Παρθένοι έχουν υπομονή – την οποία και χρησιμοποιούν για να καταλάβουν τι χρειάζεται για να επιτύχουν τους στόχους τους. Εκτελούν τα καθήκοντά τους, προσέχοντας τις μικρές λεπτομέρειες και δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο για λάθη. Έχουν τη φήμη ότι είναι τελειομανείς, αλλά η γήινη φύση τους δίνει και μια αισθησιακή πλευρά.

Τοξότης

Περίεργος και γεμάτος ψυχή από τη φύση του, ο Τοξότης είναι προοδευτικός, προκλητικός και περιπετειώδης. Του αρέσει να βρίσκει τρόπους να βελτιώσει καταστάσεις και σχέσεις. Είναι αυθόρμητοι και περιπετειώδεις, ζουν τη στιγμή αντί να κάνουν σχέδια. Εγκαταλείπουν εύκολα σχέσεις και projects που δεν τους ταιριάζουν, προχωρώντας στο επόμενο θέμα.

Ιχθύες

Οι εμπνευσμένοι Ιχθύες κάνουν μεγάλα όνειρα και μένουν πιστοί σ’ αυτά μέχρι το τέλος. Πρέπει να αισθάνονται βαθιά συνδεδεμένοι με τη δουλειά που κάνουν. Ελπίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο με τη διαίσθηση και τη συμπόνια τους. Ως ζώδιο του νερού, είναι διαισθητικοί, συναισθηματικοί και ευφάνταστοι. Κάποιοι λένε ότι είναι κλαψιάρηδες, αλλά έχουν πολλά συναισθήματα, εντάξει;