Πρόσφατα ο Noah Baumbach ανακοίνωσε ότι έχει βρει το “σπίτι” του στο Netflix. O σκηνοθέτης υπέγραψε ένα μεγάλο deal με την πλατφόρμα, για λογαριασμό της οποίας θα δημιουργεί ταινίες τα επόμενα χρόνια. Η αρχή έγινε με το Marriage Story, του οποίου η επιτυχία στάθηκε ως αφορμή για αυτή τη σταθερή συνεργασία.

Τώρα, ως μέρος αυτής, ο Noah Baumbach ανέλαβε να φέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Don DeLillo, White Noise

Πρωταγωνιστές σε αυτό το εγχείρημα θα είναι η Greta Gerwig και ο Adam Driver, ως το κεντρικό ζευγάρι της ιστορίας. Την έχουμε ξαναδεί αυτή τη συνταγή στο παρελθόν με το Frances Ha και ομολογουμένως είχε πετύχει. Στο White Noise, όμως, οι δυο τους καλούνται να υποδυθούν ένα αρκετά παράξενο ζευγάρι. Ο Jack Gladney είναι ένας ακαδημαϊκός με πολλούς γάμους, διαζύγια και παιδιά στο ιστορικό του. Από την άλλη, η Babette είναι η τωρινή σύζυγος του την οποία απασχολεί διαρκώς ο φόβος του θανάτου. Μέσα από την σατιρική ματιά του DeLillo, βλέπουμε την αγωνία και των δύο ενάντια στο θάνατο και σε ό,τι μπορεί να τον επιφέρει πιο γρήγορα.

Το ζητούμενο είναι να δούμε εάν ο Baumbach καταφέρει να κρατήσει το μαύρο χιούμορ και τη σάτιρα της ιστορίας

Ο σκηνοθέτης φημίζεται για τις αρκετά συναισθηματικές ταινίες του, επομένως αυτό ίσως αποτελέσει πρόκληση για τον ίδιο. Όσοι, όμως, γνωρίζουν και αγαπούν ήδη το ύφος των ταινιών του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα στηρίξουν και αυτή. Τα πράγματα σίγουρα θα είναι πιο εύκολα για εκείνον εφόσον συνεργάζεται με δύο ανθρώπους που εμπιστεύεται αρκετά. Άλλωστε, οι δουλειές του με τον Adam Driver και την Greta Gerwig είναι αυτές που τον έκαναν τόσο αγαπητό στο κοινό.

Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν το φετινό καλοκαίρι, εφόσον όλα πάνε καλά. Μένει να αποδεσμευθεί και ο Adam Driver από τα γυρίσματα της ταινίας Gucci, όπου παίζει στο πλάι της Lady Gaga. Aν κρίνουμε από το Marriage Story που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ σε 6 διαφορετικές κατηγορίες, μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα ότι ο Baumbach έχει θέσει ψηλά τον πήχη. Κάτι αντίστοιχο, αν όχι καλύτερο, περιμένουμε και από το White Noise.

featured image: elle.com.au