Μπορεί οι πειρασμοί γύρω σου να είναι πολλοί. Μπορεί να έχεις μπει στη διαδικασία να σκεφτείς πως θα ήταν το σεξ με κάποιον άλλο πέρα από τον σύντροφό σου. Είσαι κοντά στην απιστία. Γιατί; Μπορεί να νιώθεις παραμελημένη από το άλλο σου μισό και να αποζητάς λίγη αγάπη, λίγο χρόνο, λίγη τρυφερότητα, έστω και από αλλού. Αλλά τον αγαπάς και δεν θες να πληγωθεί κανείς. Οπότε τι κάνεις; Γιατί αν κάτι τέτοιο σου μπει στο μυαλό, δύσκολα φεύγει.

Πριν μπεις σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι και για να προλάβεις καταστάσεις, διάβασε παρακάτω όλα αυτά που θα σε κάνουν να το μετανιώσεις:

Αν το κάνεις, η ζωή σου θα αλλάξει για πάντα

Αυτό βέβαια εξαρτάται από το πόσο σοβαρή είναι η σχέση. Αλλά ακόμη και αν η σχέση σου δεν είναι από τις σοβαρότερες που είχες και θέλεις να αλλάξεις και να προχωρήσεις τη ζωή σου, μπορείς να επιλέξεις άλλο τρόπο. Έναν που να μην περιλαμβάνει το να πληγώσεις κάποιον άνθρωπο με μια τέτοια πράξη. Αν η σχέση σου είναι σοβαρή, σκέψου αν είσαι σε θέση να διαλύσεις ό,τι έχετε χτίσει ως τώρα απλά για μια επιπολαιότητα.

Αν το κάνεις, είναι δύσκολο να μείνει κρυφό

Εσύ μπορεί να μην αφήσεις κανένα περιθώριο ή σημάδι από όπου θα μπορούσε να μαθευτεί οτιδήποτε. Αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση να κρατάς μυστικό και ειδικά ένα τέτοιο μυστικό. Κάποια στιγμή είτε εσύ είτε οι καταστάσεις είναι πολύ πιθανό να το φέρουν στο φως και θα κληθείς αργά ή γρήγορα να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες.

Αν το κάνεις, θα αλλάξεις εσύ η ίδια

Μια τέτοια κίνηση, είναι πολύ δύσκολο να σε αφήσει ανεπηρέαστη. Αλλάζεις συνειδητά και ασυνείδητα. Αν δεν άλλαζε κάτι, δεν θα είχες και λόγο να το κάνεις. Αλλά είναι πολύ πιθανό ο άνθρωπός σου να την καταλάβει αυτή την αλλαγή. Μπορεί εσύ να συμπεριφέρεσαι όπως πριν, είναι όμως δύσκολο να κρυφτείς. Αν νιώθεις τύψεις, ντροπή και ενοχές είναι δύσκολο να μην το καταλάβει το ταίρι σου. Η οποιαδήποτε προσπάθειά σου να το «παίξεις» φυσιολογική θα γίνει αντιληπτή.

Αν το κάνεις, θυσιάζεις πολλά περισσότερα από αυτά που κερδίζεις

Στις περισσότερες περιπτώσεις η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη. Πληγώνεται ο εγωισμός και η εμπιστοσύνη του άλλου, κάτι που δύσκολα επανορθώνεται. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να το σκεφτείς πολλές φορές πριν κάνεις οτιδήποτε, αν πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Αντί να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να απατήσεις το σύντροφό σου, εστίασε σε άλλα πράγματα. Συζήτησε μαζί του ό,τι προβλήματα έχεις, τι σε απασχολεί, τις επιθυμίες και όλα αυτά που σου λείπουν από τη σχέση σας. Μην υποτιμάς ένα αθώο -κατ’ εσένα- φλερτ, γιατί μπορεί να είναι το ξεκίνημα μιας παράλληλης ιστορίας. Τέλος, αναγνώρισε τι δεν σου αρέσει στη σχέση αυτή και προσπάθησε να το διορθώσεις μαζί με το σύντροφό σου. Η εύκολη λύση που ακούει στο όνομα απιστία δεν θα σου προσφέρει αυτά που φαντάζεσαι. Η συνέχεια είναι (σχεδόν) πάντα πολύ πιο δύσκολη.

Δες ακόμα:

 10 πράγματα που μπορεί να σου μάθει μια απιστία

Σημάδια ότι ο σύντροφός σου σε απατάει «συναισθηματικά»

7 λόγοι που το να χωρίσεις με έναν κακό σύντροφο είναι δύσκολο


featured image: Thought Catalog