Το Met Gala ή Μet Ball, το σπουδαιότερο ετήσιο φιλανθρωπικό event προς όφελος του Costume Institute του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης, επέστρεψε και βρίθει από εμφανίσεις γεμάτες τέχνη, λάμψη και ηχηρά πολιτικά μηνύματα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται η Alexandria Ocasio-Cortez και η Cara Delevingne, οι οποίες με τις μοναδικές εμφανίσεις τους τόνισαν τα μελανά σημεία της εποχή μας, ρίχνοντας μια γροθιά στην πατριαρχία και υποστηρίζοντας τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Πιο συγκεκριμένα, η Alexandria Ocasio-Cortez μας συγκλόνισε με τη λευκή τουαλέτα της, αλλά και με το σύνθημα «Φορολογήστε τους πλούσιους», το οποίο αναγράφεται με έντονα κόκκινα γράμματα στην πλάτη της.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Met Gala (@themetgalaofficial)

Η πάλη για τα δικαιώματα των ανθρώπων δεν θα σταματήσει ποτέ και προφανώς δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να κάνεις μια τέτοια ηχηρή πολιτική δήλωση παρά σε ένα event που οι παρευρισκόμενοι ανήκουν στους πλουσιότερους  ανθρώπους της Αμερικής ή όλης της υφηλίου. Φυσικά, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τη νεαρότερη γερουσιάστρια του Κογκρέσου των ΗΠΑ, η οποία έχει δουλέψει πραγματικά σκληρά για να επιφέρει σημαντικές αλλαγές.

“Peg the Patriarchy”

Όσον αφορά την Cara Delevingne, φαίνεται ότι γνωρίζει πολύ καλά πως να κάνει political statements. Φορώντας ένα λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο, περπάτησε στο χρυσό χαλί του Met Gala 2021 και με τη φράση “Peg the Patriarchy”, έριξε μια γροθιά απαιτώντας το τέλος της πατριαρχίας. Ίσως ήρθε η στιγμή να διαλύσουμε αυτό το καταπιεστικό σύστημα. Η δημιουργία που φόρεσε είναι του οίκου Dior και σχεδιάστηκε από τη Maria Grazia Chiuri.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Met Gala (@themetgalaofficial)

«Αν κάποιος δεν γνωρίζει τι σημαίνει αυτό, θα πρέπει να το ψάξει», δήλωσε η Cara στην Keke Palmer. «Έχει να κάνει με την ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα των φύλων», πρόσθεσε.

Εν έτει 2021 δεν έχουν αποκτηθεί ούτε τα αυτονόητα. Ακόμα παλεύουμε με κάθε τρόπο να φωνάξουμε για τα δικαιώματα μας.