Το 2020 αποτελεί την αφετηρία μιας νέας δεκαετίας και εκ των πραγμάτων και ένα υπαρξιακό χάος από ερωτήματα όπως “πού οδηγεί ο χρόνος;” ή ακόμα και “τι είναι ο χρόνος”. Το Met Gala της επόμενης χρονιάς επισημοποιεί αυτό το αίσθημα και αποφασίζει να το εξερευνήσει μέσα από couture μόδα. Το θέμα; “About Time: Fashion and Duration.

DAVID BAILEY, COURTESY OF THE METROPOLITAN MUSEUM OF ART

Διάβασε παρακάτω όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το Met Gala 2020.

Ποιο είναι το theme του Met Gala 2020;

Το θέμα του επερχόμενου Met είναι ο χρόνος. Σύμφωνα με συζήτηση του curator in charge του Costume Institute του Met με τους New York Times: “Η μόδα είναι αδιαμφισβήτητα συνδεδεμένη με τον χρόνο. Αντανακλά και παρουσιάζει το πνεύμα των καιρών, αλλά αλλάζει επίσης και εξελίσσεται με τον καιρό.”

Ποιοι θα είναι οι πρόεδροι του Met;

Πρόεδροι του event θα είναι ο Nicolas Ghesquière του Louis Vuitton, η ambassador του ίδιου οίκου, Emma Stone και ο συνθέτης, Lin-Manuel Miranda. Επιπλέον, η Meryl Streep θα είναι co-chair στο event, κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση σε Met Gala.

Πότε;

Το Met Gala λαμβάνει χώρα στο Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη, την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου κάθε χρονιάς. Οπότε, έχε στο μυαλό σου να κάνεις ασταμάτητο scrolling στο Instagram στις 4 Μαΐου του 2020. Κάπου εδώ να ευχηθούμε καλή τύχη σε όλους τους celebrities και μοντέλα που θα έχουν βάλει όλη τους την έμπνευση στα outfit τους.

The Clock, 1999.

Τι άλλο θα περιλαμβάνει;

Παραδοσιακά, μετά το gala γίνεται και ένα show στο Met. Φέτος θα γίνει στις 7 Μαΐου και θα περιλαμβάνει 160 κομμάτια γυναικείας μόδας από τα τελευταία 150 χρόνια. Ξεκινώντας από το μακρινό 1870, το 70% των εκθεμάτων θα περιλαμβάνει εκθέματα που το μουσείο ήδη διαθέτει. Το υπόλοιπο 30% θα είναι από δωρεές.

Το θέμα είναι εμπνευσμένο από τα βιβλία της Virginia Woolf και τις θεωρίες του Γάλλου φιλοσόφου Henri Bergson για τον χρόνο. Το γεγονός πως ένα ρολόι θα “υποδέχεται” τους επισκέπτες που θα φτάνουν βγάζει νόημα, λοιπόν.

Ο συγγραφέας που έχει βραβευτεί με Pulitzer, Michael Cunningham, θα γράψει μια μικρή ιστορία για την έκθεση. Το show, που θα σχεδιαστεί από τον Es Devlin θα φιλοξενήσει σχεδιαστές όπως John Galliano, Helmut Lang, και Georgina Godley.

Αναμένουμε τα γεμάτα έμπνευση looks που θα παρουσιαστούν, λοιπόν, κάνοντας απλά υπομονή μέχρι τον επερχόμενο Μάιο.

Featured image: UPI.com