Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια και κινόα

Γεμάτη χρώματα, αρώματα και θρεπτικά συστατικά η μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια και κινόα θα γίνει η αγαπημένη σου φέτος το καλοκαίρι. Οι λιαστές ντομάτες, τα μυρωδικά και η φέτα είναι αυτά τα έξτρα που θα δώσουν φανταστική γεύση στη σαλάτα.

Τι θα χρειαστείς:

1/2 κούπα κινόα

1 κούπα ή 120ml ζωμό λαχανικών ή νερό

400γρ ρεβίθια κονσέρβα

1 κουταλάκι κύμινο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 κούπα φρεσκοκομμένο κόλιανδρο

1/2 κούπα φρεσκοκομμένο μαϊντανό

3 κούπες ρόκα

1/2 κούπα ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες

1/2 κούπα θρυμματισμένη φέτα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές χυμό λεμόνι

πιπέρι

Πως θα το φτιάξεις:

Βάλε την κινόα σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι και κάλυψε την με τον ζωμό ή το νερό. Βράσε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15-20 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν χρειαστείς μπορείς να προσθέσεις λίγο βραστό νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτα βάλε την κινόα, τα ρεβύθια, το κύμινο, το σκόρδο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά μεταξύ τους. Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά. Το κρεμμύδι, τη ρόκα, τον μαιντανό, το κόλιανδρο, τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα και το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμόνι. Ανακάτεψε καλά. Πασπάλισε με πιπέρι και έξτρα αλάτι αν χρειάζεται. Δοκίμασε αν θες περισσότερο λεμόνι και σέρβιρε.

Μπορείς να τη διατηρήσεις καλά σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι τη δεύτερη μέρα για να την απολαύσεις φρέσκια όπως πρέπει.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.