Μερικα Tips για να μην Ξοδευεσαι

Υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες που τις θεωρούμε απαραίτητες ή πιστεύουμε πως το κόστος τους είναι αμελητέο. Στην πραγματικότητα αυτά τα "μικροέξοδα", αν τα αθροίσεις όλα μαζί στο διάστημα ενός χρόνου, θα καταλάβεις πως είναι πολύ πιο επιβαρυντικά για την τσέπη σου.

saving money

1. Οργάνωσε τα Ψώνια του Σούπερ Μάρκετ.

Ακούγεται απλό αλλά είναι πολύ σημαντικό. Υπολόγισε πόσα λεφτά μπορείς να ξοδεύεις κάθε εβδομάδα στο σούπερ μάρκετ σε συνδυασμό πάντα με τις ανάγκες σου. Μήπως δεν χρειάζεσαι όλα όσα ρίχνεις συνήθως στο καλάθι; Αυτά τα σνακς που κάθονται στους γοφούς και κλείνουν τις αρτηρίες σου, μήπως ελαφρύνουν και την τσέπη σου;

2. Φτιάξε τον Πρωινό Καφέ στο Σπίτι σου.

Ωραίος ο καφές που παίρνεις κάθε πρωί πριν τη δουλειά από εκείνο το γωνιακό μαγαζί στη γειτονιά σου, μήπως όμως σου στερεί σημαντικότερα πράγματα χωρίς να το καταλάβεις; Τι είναι 2,50 ευρώ θα μου πεις. 2,50 ευρώ κάθε μέρα για ένα χρόνο ίσον 912 ευρώ! Να λοιπόν που θα μπορούσες να πας εκείνο το ταξίδι στο Παρίσι ή να παρακολουθήσεις εκείνο το σεμινάριο που μπορεί να σου αλλάξει την καριέρα. Αγόρασε ένα θέρμος και φτιάχνε τον καφέ απ' το σπίτι, τα έξοδα είναι μηδαμινά!

3. Μήπως να το αφήσεις το αμάξι;

Αν είσαι σε πόλη το αμάξι ίσως και να γίνει μπελάς. Η κίνηση είναι φοβερή και μόνο χρόνο δεν γλιτώνεις. Πάρε καλύτερα το μετρό και συνδύασέ το με περπάτημα. Όχι μόνο θα γλιτώσεις χρήματα, αλλά θα γίνεις πιο fit και θα συμβάλλεις στην μείωση των ρύπων της ατμόσφαιρας! Άσε που οι καλύτεροι επενδυτές ξέρουν πολύ καλά πως ένα αυτοκίνητο είναι η χειρότερη επένδυση.

4. Κάψε Λιγότερη Ενέργεια.

Δεν λέμε να μειωθεί ο μεταβολισμός σου, αλλά το ποσό στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Τώρα που έχει ζέστη προτίμησε τους ανεμιστήρες και όχι το aircondition. Το τελευταίο άναψέ το -όχι για πολλές ώρες- στους μεγάλους καύσωνες! Μπορείς να κάνεις το σπίτι σου πιο δροσερό όταν κλείνεις τα παράθυρα κατά την διάρκεια της μέρας, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι πιστεύουν το αντίθετο! Μάλιστα, το να ακολουθείς απλές συνήθειες όπως το να κλείνεις το φως κάθε φορά που φεύγεις από ένα δωμάτιο μπορεί να μειώσει τα έξοδα κατά 30%.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.