Μπορεί οι περισσότεροι να λατρεύουν το καλοκαίρι αλλά αυτό που σίγουρα κανείς δεν αγαπάει είναι το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ο ήλιος για την υγεία του δέρματος. Για αυτό και ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τις ακτινοβολίες UVA και UVB είναι να χρησιμοποιείς αντηλιακό.

Φυσικά, δεν αρκεί να χρησιμοποιείς αντηλιακό εάν δεν το κάνεις σωστά. Και όταν λέμε σωστά εννοούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε όλο σου το σώμα. Και επειδή όλοι έχουμε κάνει το λάθος να ξεχάσουμε να βάλουμε αντηλιακό σε κάποια σημεία στο σώμα μας, εδώ θα δεις ποια είναι αυτά, μήπως εσύ τη γλυτώσεις!

Πίσω από τα αυτιά 

Μπορεί να σου φαίνεται εξαιρετικά αστείο αλλά εάν έχεις καεί από τον ήλιο έστω και μία φορά στη ζωή σου σε αυτό το σημείο τότε σίγουρα σου κόπηκε το γέλιο. Είναι ένα σημείο που πολύ συχνά δεν βάζουμε αντηλιακό αφού κάνουμε τις κλασικές κυκλικές κινήσεις με το αντηλιακό μας όταν φτάνουμε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να ξεχνάμε τα σημεία στο πλάι του προσώπου μας και πίσω από τα αυτιά.

Κουντεπιέ

Μιλάμε για το επάνω μέρος του ποδιού σου και εδώ το κάψιμο από τον ήλιο δεν είναι μόνο επώδυνο αλλά και τρομερά άβολο αφού για λίγες μέρες δεν θα μπορείς να φορέσεις κανένα είδος παπουτσιού που θα ακουμπάει εκεί. Οπότε άκουσέ μας και όταν απλώνεις αντηλιακό στα πόδια σου μη σταματήσεις στις γάμπες σου αλλά φρόντισε σωστά και τα κουντεπιέ σου.

Μαλλιά

Το αντηλιακό μαλλιών είναι το ίδιο σημαντικό με το αντηλιακό σώματος. Αρχικά θα κρατήσει το χρώμα των μαλλιών σου φρέσκο και δεν θα το αφήσει να ξεθωριάσει γρήγορα. Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ως ενυδατικό προϊόν για τα σημεία στο κεφάλι σου που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Χείλη

Είναι σίγουρο πως δεν χρησιμοποιείς ούτε αντηλιακό αλλά ούτε κάποιο προϊόν με SPF για τα χείλη σου. Το θέμα είναι πως όσο περίεργο και εάν σου φαίνεται μπορείς εύκολα να πάθεις κάποιο έγκαυμα και σε αυτό το σημείο.

Στο εσωτερικό των χεριών σου και στο εξωτερικό από τις παλάμες σου

Πάλι πέφτεις στην παγίδα των μηχανικών κινήσεων και απλώνεις το αντηλιακό σου μόνο στους ώμους, στα μπράτσα και μέχρι τον καρπό σου. Φρόντισε την επόμενη φορά λοιπόν να μη μείνεις μόνο εκεί αλλά να συνεχίσεις και στο εσωτερικό των χεριών σου αλλά και στο εξωτερικό σημείο πάνω από τις παλάμες σου, και φυσικά στα δάχτυλα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα φρούτα που είναι ιδανικά για να πάρεις μαζί σου στην παραλία