Μιας και αυτό το μήνα το savoir ville καταπιάνεται με το θέμα της φιλίας, είναι αναπόφευκτο να μην αναφερθούμε στα μέρη που μπορείς να πας με τους φίλους σου στην Αθήνα.

drinking-what

Παρεϊστικα hotspots

Στο Βάθος Κήπος. Ένας κήπος στην οδό Αβραμιώτου στο κέντρο της Αθήνας γεμάτος με πάγκους και καθίσματα για μεγάλες παρέες. Μέρα-νύχτα γεμίζει από κόσμο και σπάνια θα δεις ζευγαράκια. Αν αποφασίσεις να πας εκεί για να ξεκόψεις με κάποιον/α με το σκεπτικό ότι το μέρος δεν είναι ρομαντικό και ίσως παραμείνετε φίλοι, γελάστηκες. Το πιθανότερο είναι οι διπλανές παρέες να βγάλουν ποπ-κορν και να ακούσουν όλη την συζήτηση #true_story.

Αναφιώτικα, Πλάκα. Στην οδό Μνησικλέους θα βρεις το ρομαντικό «Γιασεμί», το στέκι των ζευγαριών από τότε που βγήκε στην μεγάλη οθόνη το «Αν» του Παπακαλιάτη, θα βρεις όμως λίγο πιο πάνω και τα «Αναφιώτικα». Είναι ένα παρεϊστικο στέκι όπου το κρασί ρέει άφθονο, το ίδιο και οι μεζέδες.

Υ.Γ. Ένα χειροκρότημα για τον κυριούλη με την κιθάρα που χαρίζει κέφι αργά τη νύχτα.

Circus, Κολωνάκι. Στην οδό Ναυαρίνου θα βρει κανείς δεκάδες μικρά καφέ και μπαρ. Το Circus συνδυάζει την Κολωνακιώτικη αισθητική με την χαλαρή και chill διάθεση και γι’ αυτό προτιμάται κυρίως από φοιτητές και μεγάλες παρέες.

Urban, Περιοχή Ζωγράφου. Στην αιώνια φοιτητούπολη τα περισσότερα μαγαζιά είναι κατάλληλα κυρίως για συναθροίσεις φίλων, παρά για ρομαντικά ή επαγγελματικά ραντεβού. Στην οδό Ούλωφ Πάλμε βρίσκεται το urban, ένα στέκι με urban (τι άλλο;) στοιχεία και προσιτές τιμές.

Μουσικό Καφενείο, Νέα Σμύρνη. Στην Πλατεία Καρύλλου στη Νέα Σμύρνη βρίσκεται το διαχρονικό «Μουσικό Καφενείο». Προσιτές τιμές, χαλαρή ατμόσφαιρα, rock και funk μουσικές επιλογές και πολλά lives. Πρόκειται για την επιτομή του παρεϊστικου hotspot.

Gazi College, Πειραιάς. Εκτός από το ομώνυμο μαγαζί στο Γκάζι, υπάρχει και το πολύ πιο αναβαθμισμένο Gazi College στο Πασαλιμάνι. Πρόκειται για μια περιοχή που έχει γνωρίσει μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Πάντοτε το Πασαλιμάνι ήταν στέκι για παρέες και δη φοιτητικές, λόγω του Πανεπιστημίου Πειραιά, όμως τα μαγαζιά που ήταν παλαιότερα εκεί δεν είχαν κάτι το αξιόλογο. Το είναι ευρύχωρο, οικονομικό, με υπέροχη διακόσμηση και φανταστικά σπιτικά αναψυκτικά!

Εναλλακτικές Δραστηριότητες

Allou Fun Park, Ρέντης. Όσοι μεγαλώσαμε στον Ρέντη και την παλιά τη γειτονιά του Μαζωνάκη, περάσαμε ώρες ατέλειωτες στο Allou Fun Park. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δεθεί μια παρέα απ’ τον να φτάσει στα αστέρια, να βουτήξει στο απόλυτο κενό, να στροβιλιστεί, να βραχεί, να στριγγλίσει και ο καθένας να νιώσει την καρδιά του να βγαίνει απ’ το στήθος του.

Adventure Rooms, Ψυρρή. Όπως είχε αναφέρει και η Φένια Μάρκου σε προηγούμενο post, αξίζει πραγματικά να πάει στα Adventure Rooms. Πέρα απ’ το ότι η περιπέτεια δένει μια παρέα, το να δραπετεύσεις θέλει πάνω απ’ όλα καλή συνεργασία. Τι καλύτερο friendship therapy απ’ αυτό;