Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι θέλεις να χωθείς στον καναπέ σου και να μην κάνεις τίποτα.

Ωστόσο, αυτή την ωραία σκέψη την διακόπτουν οι ενοχές. Ενοχές ότι έχεις ένα σκασμό πράγματα να κάνεις και δεν θα προλάβεις. Ενοχές γιατί έχεις μείνει πίσω σε όλα και επίσης, ένα απίστευτο άγχος να μην μείνεις τελευταί@.

Οκ, μην ανησυχείς. Όλα αυτά τα νιώθουμε -και τα παθαίνουμε- όλοι. Ωστόσο, μερικοί από εμάς έχουμε διαπιστώσει ότι, οτιδήποτε κι αν κάνουμε, πάντα θα υπάρχουν πράγματα που έχουν ξεμείνει, δουλειές που δεν προλάβαμε και υποχρεώσεις που δεν ανταποκριθήκαμε.

Οπότε, αφού είναι αναπόφευκτο να μην είσαι τέλει@ κι αφού θα υπάρχει πάντα κάτι που θα πρέπει να κάνεις, γιατί να μην αφιερώνεις μια μέρα στο να μην κάνεις τίποτα;

Τα οφέλη

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις αυτές οι μέρες της τεμπελιάς είναι πολύ σημαντικές. Σε ωφελούν σε πολλά πράγματα, ακόμα κι αν εσύ θεωρείς ότι είναι ανώφελο, να χάνεις μια μέρα από τον πολύτιμο χρόνο σου, χωρίς να κάνεις τίποτα.

Ανάρρωση.

Ας πούμε λοιπόν, ότι έχεις μια γεμάτη εβδομάδα από υποχρεώσεις. Ότι δουλεύεις κάθε μέρα, ότι έχεις να φροντίσεις το σπίτι και την οικογένεια, έχεις να πας γυμναστήριο, για ποτά και καφέ με τ@ φίλ@ς σου, σούπερ μάρκετ….

Αυτή λοιπόν, η λίστα με τις υποχρεώσεις σου είναι αρκετά μεγάλη. Κι εσύ δεν προλαβαίνεις να ξεκουραστείς από αυτή. Να αναρρώσει το σώμα σου από τη διαρκή κίνηση. Να ηρεμήσει η ψυχή σου και το μυαλό σου από όλα αυτά τα πρέπει.

Σύμφωνα με ειδικούς λοιπόν, αυτή η διαρκής κίνηση προκαλεί μια πλειάδα χημικών διεργασιών στο σώμα σου. Ουσιαστικά, ο οργανισμός σου προσπαθεί κι αυτός να ανταποκριθεί στο φουλ πρόγραμμά σου. Υπάρχουν όμως, πράγματα που κι αυτός δεν προλαβαίνει να κάνει.

Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να κάνεις αυτό το διάλειμμα, για να μπορέσει το σώμα σου να θεραπευθεί και να ανακάμψει. Χρειάζεται να μείνει λίγο ακίνητο, για να μπορέσει να ενισχύσει τα οστά και τους ιστούς σου και να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σου. Χρειάζεται λοιπόν, ενέργεια για να αναδομηθεί και να θεραπευθεί. Κι αυτή την ενέργεια, μπορεί μόνο να τη βρει αν κάτσεις ήσυχα κι ωραία και δεν κάνεις τίποτα.

Αποτοξίνωση από το στρες.

Το στρες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γεμάτης καθημερινότητάς σου. Και το στρες δεν κάνει καλό.

Δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσουμε, πόσο το άγχος επιβαρύνει τον οργανισμό σου κι ότι ευθύνεται για ένα σωρό ασθένειες και δυσλειτουργίες.

Αν λοιπόν, αποφασίσεις να πάρεις μια μέρα ρεπό από όλα και καθίσεις να χαλαρώσεις, αναμφίβολα θα αποσυμπιεστείς. Θα αφήσεις τον εαυτό σου να χαλαρώσει και να αποτοξινωθεί από το τοξικό στρες. Σώμα και πνεύμα θα ανανεωθούν.

Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Πολλές φορές ηθελημένα μπαίνεις σε λειτουργία διαρκούς κίνησης, γιατί θέλεις να αποφύγεις καταστάσεις και προβλήματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ξέρεις ότι με αυτό τον τρόπο δεν τα λύνεις, απλά τα αφήνεις στην άκρη και τα μεγιστοποιείς.

Ουσιαστικά, με το να στρουθοκαμηλίζεις δεν πετυχαίνεις και κάτι. Τη μέρα λοιπόν, που θα αποφασίσεις να μην κάνεις τίποτα, θα είναι και η ευκαιρία σου να αντιμετωπίσεις όλα αυτά, που τόσο επιδεικτικά αγνοείς.

Αποφάσισε λοιπόν, να αφιερώσεις αυτή τη μέρα μόνο σε σένα και σε όσα αντιμετωπίζεις και σε δυσκολεύουν. Θα διαπιστώσεις ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα. Μέσα σε αυτή την ανάπαυλα, θα μπορέσεις να δώσεις λύσεις και να αντιμετωπίσεις όλα όσα σε προβληματίζουν.

Ποιοτικός χρόνος με τους αγαπημένους σου.

Αυτό το διάλειμμα λοιπόν, είναι και μια ευκαιρία να έρθεις κοντά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Να περάσεις χρόνο με την οικογένειά σου, που μπορεί να έχεις παραμελήσει. Να βρεθείς με φίλους, που έχεις καιρό να δεις. Με λίγα λόγια να επανασυνδεθείς με το περιβάλλον σου.

Γιατί, οι άνθρωποι είναι αυτοί που μετράνε και που πάντα θα είναι εκεί για σένα. Αξίζει λοιπόν, να αφιερώσεις μια μέρα τόσο σε εκείνους, όσο και σε σένα.

Άλλωστε κανείς δεν καταστράφηκε από τη μέρα που δεν έκανε τίποτα.